10 απλοί τρόποι για να οργανώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο

Πώς θα δημιουργήσετε ένα άνετο φθινοπωρινό καταφύγιο.

10 απλοί τρόποι για να οργανώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
Bigstock

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της οργάνωσης και του deep cleaning. Γιατί; Επειδή καθώς οι μέρες μικραίνουν και ο κρύος καιρός πλησιάζει, θα περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να οργανώσετε το σπίτι σας και να δημιουργήσετε έναν χώρο ιδανικό για την οικογένειά σας.

Από την αποθήκευση των καλοκαιρινών αντικειμένων μέχρι τη δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος με ζεστές διακοσμητικές πινελιές, παρακάτω θα βρείτε δέκα απλούς τρόπους για να οργανώσετε το σπίτι σας αυτήν την εποχή.

1. Οργανώστε τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας

Το φθινόπωρο σημαίνει επιστροφή στο σχολείο και αυτό με τη σειρά του σημαίνει περισσότερο μαγείρεμα. Για να είστε έτοιμη, αφιερώστε χρόνο να οργανώσετε τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σας.

Πετάξτε τρόφιμα που έχουν λήξει, κατηγοριοποιήστε υλικά μαγειρικής και κάντε χώρο για τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς . Επίσης, τακτοποιήστε τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε πιο συχνά όπως κατσαρόλες και ταψιά.

2. Αναδιοργανώστε το χωλ και το έπιπλο της εισόδου

Το χωλ και το έπιπλο της εισόδου είναι από τα πρώτα πράγματα που βλέπετε όταν μπαίνετε στο σπίτι, επομένως αξίζει να είναι οργανωμένα και λειτουργικά.

Προσθέστε αποθηκευτικά καλάθια ή κρεμάστρες , ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σε καθημερινά αντικείμενα και ταυτόχρονα ο χώρος να φαίνεται τακτοποιημένος.

5 must-try ιδέες για φθινοπωρινό baby shower

https://www.instagram.com/p/ByFn4XUH7SI/

3. Προσθέστε φθινοπωρινή διακόσμηση

Η διακόσμηση του σπιτιού για το φθινόπωρο μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη χρωματική παλέτα του φθινοπώρου, όπως ριχτάρια, μαξιλάρια και κεριά σε ζεστούς τόνους του καφέ, πορτοκαλί και μπορντό.

4. Οργανώστε την αποθήκη ή το γκαράζ

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να αναδιοργανώσετε την αποθήκη ή το γκαράζ, αφού δε θα χρειαστείτε πολλά από τα καλοκαιρινά αντικείμενα για αρκετούς μήνες. Αποθηκεύστε προσεκτικά εξωτερικά έπιπλα, εργαλεία κήπου και καλοκαιρινό εξοπλισμό .

https://www.instagram.com/p/CxG058RJ6KS/

5. Φέρτε μπροστά τα φθινοπωρινά ρούχα

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, είναι σημαντικό να φέρετε τα φθινοπωρινά ρούχα στο προσκήνιο και να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά.

Ξεκαθαρίστε τα ρούχα που δεν φοράτε πια και οργανώστε τα ντουλάπια σας έτσι ώστε πουλόβερ και φθινοπωρινά αξεσουάρ να είναι εύκολα προσβάσιμα. Αυτό θα σας γλιτώσει χρόνο και άγχος.

Διακόσμηση: 10 DIY ιδέες για να καλωσορίσετε το φθινόπωρο

6. Οργανώστε τις βιβλιοθήκες

Αφιερώστε χρόνο για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκες των παιδιών αλλά και τη δική σας απομακρύνοντας βιβλία που δεν χρειάζεστε. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα βιβλία ανά είδος, μέγεθος ή χρώμα, δημιουργώντας έναν πιο οργανωμένο και οπτικά ευχάριστο χώρο ανάγνωσης .

7. Αναδιοργανώστε τον καταψύκτη και το ψυγείο

Απομακρύνετε κατεψυγμένα καλοκαιρινά φαγητά που δεν θα καταναλωθούν και κάντε χώρο για εποχιακά τρόφιμα, όπως λαχανικά φθινοπώρου και υλικά για ζεστές σούπες. Με ένα οργανωμένο ψυγείο , θα μπορείτε να έχετε τα πάντα στη θέση τους για πιο εύκολο μαγείρεμα.

https://www.instagram.com/p/Bj1PB4eHZbP/

8. Τακτοποιήστε τη ντουλάπα με τα λευκά είδη

Η ντουλάπα με τα λευκά είδη μπορεί εύκολα να γεμίσει με σεντόνια, πετσέτες και κουβέρτες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά.

Βάλτε στην άκρη τα ελαφριά, καλοκαιρινά σεντόνια και πετσέτες, και φέρτε μπροστά τα πιο βαριά, όπως μάλλινες κουβέρτες και fleece παπλώματα. Εάν υπάρχουν φθαρμένα ή παλιά πράγματα, σκεφτείτε να τα δωρίσετε ή να τα ανακυκλώσετε.

https://www.instagram.com/p/CADxHwipI8w/

9. Κάντε χώρο για τα σχολικά

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το σπίτι συχνά γεμίζει με βιβλία και πεταμένες τσάντες. Δημιουργήστε έναν οργανωμένο χώρο όπου τα παιδιά θα μπορούν να τοποθετούν τα βιβλία και τις εργασίες τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα γραφείο ή ένα ράφι, με καλάθια ή κουτιά αποθήκευσης. Έτσι, θα μειώσετε την ακαταστασία και τα παιδιά θα έχουν έναν συγκεκριμένο χώρο για τη μελέτη τους.

Παιδική γωνιά ανάγνωσης - Πώς θα την φτιάξετε

https://www.instagram.com/p/BmTTGgkluzc/

10. Ανανεώστε το καθιστικό

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και περνάτε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο. Προσθέστε μαξιλάρια και κουβέρτες για επιπλέον ζεστασιά. Μπορείτε επίσης να αναδιοργανώσετε τα έπιπλα, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια cozy γωνιά στο σαλόνι .

Με πληροφορίες από: mother.ly

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved