Μωρό γίνεται viral στο Tik Tok καθώς «μιλά» με τους κωφούς παππούδες της

Φαίνεται πως η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας έρχεται με φυσικό τρόπο για πολλά μωράκια.

Μωρό γίνεται viral στο Tik Tok καθώς «μιλά» με τους κωφούς παππούδες της

Τα μωρά είναι πραγματικά σαν σφουγγάρια και μια νέα μαμά το επιβεβαιώνει. Η Mara McCullough (@mara_mccullough) μοιράστηκε ένα βίντεο με την έξι μηνών κόρη της Jane, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok όπου η μικρή μαθαίνει να επικοινωνέι με την γιαγιά και τον παππού της, οι οποίοι είναι κωφοί.

Aυτή η μαμά απέδειξε πως οι μωρουδιακές κουβέντες είναι αξιολάτρευτες σε οποιαδήποτε γλώσσα . Το βίντεό της συγκέντρωσε σχεδόν 11 εκατομμύρια προβολές και πάνω από 10.000 σχόλια.

Η Jane φαίνεται να κοιτά με προσοχή τα νοήματα του παππού και της γιαγιάς της, κάνοντας διάφορες γκριμάτσες στην προσπάθειά της να τους απαντήσει με νοήματα. Ο παππούς και η γιαγιά της, την ρωτούν πως ήταν η μέρα της και τι όνειρα είδε ενώ κοιμόταν.

Η Mara McCullough ελπίζει πως μέσα από τα βίντεό της θα ενημερώσει τον κόσμο για το πως είναι να μαθαίνουν τα μωρά πολλές γλώσσες από πολύ μικρή ηλικία.

«Νομίζω ότι αυτό το βίντεο "άνοιξε" τα μάτια των ανθρώπων για την ομορφιά της νοηματικής γλώσσας και για το πώς τα μωρά είναι τόσο έξυπνα και ικανά να επικοινωνούν μαζί σας σε τόσο μικρή ηλικία » δήλωσε ηMara McCullough σε συνέντευξή της. Μάλιστα, αποκαλεί τη μικρή Jane «δίγλωσση πριγκίπισσα».

Από τι ηλικία μπορεί ένα παιδί να μάθει τη νοηματική γλώσσα

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κωφών και Βαρηκόων (CDHH), περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ μιλούν την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα (ASL) ως μητρική τους γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι η εκμάθησή της είναι ιδιαίτερα συχνή.

«Η ικανότητα ενός μωρού να μιλά αναπτύσσεται αργότερα από την ικανότητά του να κατανοεί τον προφορικό λόγο, προκαλώντας μια υστέρηση μεταξύ αυτών που καταλαβαίνει και αυτών που μπορεί να επικοινωνήσει», δήλωσε η δρ Lane Rebelo, εκπαιδεύτρια βρεφικής νοηματικής γλώσσας ενώ προσθέτει: «Η νοηματική δίνει στα μωρά πιο εκλεπτυσμένα εργαλεία από το να δείχνουν απλώς με το δάχτυλο για να εκφράσουν αυτό που σκέφτονται. Οι γονείς που χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα διαπιστώνουν ότι τα μικρά τους καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από όσα θα φαντάζονται»

Η δρ Rebelo σημειώνει ότι οι γονείς μπορούν να αρχίσουν να διδάσκουν τη νοηματική γλώσσα στο μωρό τους οποιαδήποτε στιγμή . Μερικοί, μάλιστα, ξεκινούν πριν τους έξι μήνες ενώ άλλοι περιμένουν μέχρι τα πρώτα γενέθλια του μωρού τους.

«Το να συνδυάσετε ένα σήμα με μια λέξη - ας πούμε, να δώσετε στο παιδί σας το γάλα του και να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα τόσο τα λεκτικά όσο και τα νοηματικά σήματα είναι το μόνο που χρειάζεται», υπογραμμίζει η ειδικός.

Η επανάληψη βοηθά τα μωρά να εξοικειωθούν και με τις δύο γλώσσες και είναι αποδεδειγμένο ότι η πρώιμη έκθεση στη νοηματική γλώσσα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του λεξιλογίου και της επικοινωνίας.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved