10 οφέλη του παντζαριού στην εγκυμοσύνη

Από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη της οστεοπόρωσης μέχρι τη βελτίωση της πέψης και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και του μωρού.

10 οφέλη του παντζαριού στην εγκυμοσύνη

Εάν έχετε πολλές λιγούρες για γλυκό στην εγκυμοσύνη, μπορείτε να φάτε γλυκά φρούτα και λαχανικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη του μωρού και σχεδόν με μηδέν θερμίδες.

Μια επιλογή είναι το αβοκάντο. Μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένια πουτίγκα με αβοκάντο, μπανάνα, άγλυκο κακάο και φυστικοβούτυρο. Διαβάστε τη συνταγή εδώ

Εκτός από το αβοκάντο όμως, υπάρχουν κι άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως για παράδειγμα τα παντζάρια. Παρακάτω, θα δείτε τα οφέλη του παντζαριού κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τα παντζάρια καθαρίζουν το αίμα, αποτοξινώνουν και αναζωογονούν το σώμα. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά, μαγειρεμένα ή αποχυμωμένα.

Ροφήματα στην εγκυμοσύνη: Ποια να αποφεύγετε και ποια να προτιμάτε

undefined

Πρόωρος τοκετός: Γιατί συμβαίνει και πώς να τον αποτρέψετε

Οφέλη παντζαριού στην εγκυμοσύνη

1. Μειώνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε φολικό οξύ το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των ιστών και την ανάπτυξη του εμβρυϊκού νωτιαίου μυελού.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας υφίσταται αλλαγές.Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C , αντιοξειδωτικά και άλλες θρεπτικές ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυσή του.

3. Προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση όπου τα οστά γίνονται εύθραυστα και πιο επιρρεπή σε κατάγματα . Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες σε αυτή την πάθηση λόγω των αυξημένων αναγκών σε ασβέστιο για την ανάπτυξη των οστών του εμβρύου. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε ασβέστιο , μαγνήσιο και φώσφορο τα οποία ενισχύουν τη δομική ακεραιότητα των οστών.

4. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό

Τα παντζάρια είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου . Η κατανάλωσή τους, εξισορροπεί το ποσοστό των φυσικών ηλεκτρολύτων του σώματος και ελέγχει τον μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5. Προλαμβάνει το πρήξιμο

Τα παντζάρια περιέχουν ιχνοστοιχεία βηταλαϊνης, που δρα ως ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Κόπωση στην εγκυμοσύνη ανά τρίμηνο - Πώς να την καταπολεμήσετε

Όνειρα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και η ερμηνεία τους

6. Καθαρίζει το αίμα

Τα παντζάρια έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν το αίμα αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και λοιμώξεων στο έμβρυο.

7. Προλαμβάνει την αναιμία

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε σίδηρο και βοηθούν στην αύξηση της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.

8. Βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και Α. Η κατανάλωση χυμού από παντζάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βοηθά στη βέλτιστη ανάπτυξη του εμβρύου.

Επιτρέπεται ή όχι η μπύρα χωρίς αλκοόλ στην εγκυμοσύνη;

9. Βελτιώνει την πέψη

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς συμβάλλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές έγκυες γυναίκες.

10. Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην αρτηριακή πίεση. Τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα , τα οποία μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο και βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος .

Με πληροφορίες από: momjunction.com

Πρώτη δημοσίευση 24/09/2018, ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved