9 καλοκαιρινά tips για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Bigstock

Συμβουλές για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και αρκετά ζευγάρια εκμεταλλεύονται τη χαλάρωση αυτής της περιόδου για να προσπαθήσουν να κάνουν παιδί.

Ενώ ορισμένα ζευγάρια κάνουν ένα διάλειμμα από τη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάποια άλλα πιστεύουν ότι οι λιγότερο αγχωτικές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να έχουν ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το άγχος βοηθά τη γονιμότητα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε το άγχος και πιθανώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας αυτό το καλοκαίρι έτσι όπως αναφέρονται στο rmalongislandivf.com.

Πέντε τρόποι να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας το καλοκαίρι

Πάρτε τη βιταμίνη D σας

Η ιδανική πηγή αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Η έκθεση στη UVB ηλιακή ακτινοβολία, 10 με 15 λεπτά το καλοκαίρι χωρίς αντιηλιακό, επιτρέπει την παραγωγή στον οργανισμό 10.000 - 20.000 iu βιταμίνης D. Βγείτε στον ήλιο και απορροφήστε αυτή τη σημαντική (για την γονιμότητα) βιταμίνη. Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω για περίπου 10-15 λεπτά, ζητήστε από το γιατρό σας να ελέγξει το επίπεδό σας και εάν πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωμάτων.

Χρησιμοποιήστε βιολογικό αντηλιακό

Αφού λάβετε τη βιταμίνη D από τον ήλιο, απλώστε στο σώμα και το πρόσωπό σας, αντηλιακό χωρίς τοξίνες ή κάποια απόχρωση.

Πιείτε αρκετό νερό

Βάλτε σε ανοξείδωτα ή γυάλινα μπουκάλια νερό και ενυδατωθείτε, ειδικά αν κάνετε κάποιο σπορ ή ιδρώνετε αρκετά. Η έλλειψη νερού οδηγεί σε αφυδάτωση η οποία μπορεί να επηρεάσει την πυκνότητα της βλέννας του τραχήλου και κατά συνέπεια την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να φτάσουν στο ωάριο

Βάλτε τα πόδια σας στην άμμο

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Environmental and Public Health, η «γείωση» επανασυνδέει τους ανθρώπους με τα ηλεκτρόνια στην επιφάνεια της γης, επιτρέποντάς τους -απλά με το να είναι ξυπόλητοι σε εξωτερικούς χώρους καθημερινά- να ενισχύουν την υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ξυπόλητες συνεδρίες» 30 έως 40 λεπτών καθημερινά μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Ασκηθείτε

Τι καλύτερο από το επωφεληθείτε από το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα από το κολύμπι. Η κολύμβηση δυναμώνει όλους τους κύριους μύες, δεν ασκεί πίεση στις αρθρώσεις και δεν προκαλεί εφίδρωση. Φυσικά, άλλες ασκήσεις είναι επιτρεπτές, εάν το εγκρίνει ο γιατρός σας.

Απομακρυνθείτε από τις οθόνες

Βγείτε έξω και κάντε ένα διάλειμμα από τις οθόνες όλων των τύπων. Διαβάστε ένα βιβλίο στην παραλία, παίξτε επιτραπέζια και αποσυνδεθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι μπορείτε να τρώτε το καλοκαίρι για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Ενισχύστε τη διατροφή σας

Θα πρέπει είτε προσπαθείτε να γίνετε γονείς, είτε όχι, να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Αυτό έχουν δείξει και αρκετές μελέτες. Η υγιή διατροφή χτίζει ένα υγιές και γερό σώμα και κατ' επέκταση ένα υγιές αναπαραγωγικό σύστημα. Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να τρώτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, C, E, B12, B6, φολικό οξύ, σίδηρο και πρωτεΐνες.

Το φολικό οξύ ενισχύει τη γονιμότητα;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved