5 tips για να παραμείνετε αισιόδοξη όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Bigstock

Να θυμάστε τρεις λέξεις: αισιόδοξη στάση ζωής.

Για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, το να μείνει έγκυος είναι μία «διαδικασία» εύκολη και γρήγορη, ενώ για άλλες μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία μακροχρόνια «επιθυμία». Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι τα επίπεδα γονιμότητας αλλά και ο τρόπος ζωής.

Μάλιστα, συχνά αυτή η αβεβαιότητα προκαλεί άγχος και αγωνία. Συνεχίστε, λοιπόν, να διαβάζετε προκειμένου να μάθετε πως θα παραμείνετε αισιόδοξη σε αυτό το «ταξίδι».

1. Εμπιστευτείτε το σώμα σας

Το σώμα δίνει «σήματα» τόσο όταν όλα πάνε καλά όσο και όταν κάτι πάει λάθος. Ακούστε το καλά, λοιπόν. Είναι φυσιολογικό κατά καιρούς να νιώθετε αγωνία ή φόβο, αλλά μην απελπίζεστε. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

2. Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας

Μάθετε πώς να υπολογίζετε τις γόνιμες μέρες σας, ώστε να γνωρίζετε πότε έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος. Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας. Έτσι, θα γνωρίζετε πότε είστε στις «γόνιμες μέρες» μέσα στο μήνα.

Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ υπογονιμότητας και άγχους

Πώς να διαχειριστείτε την αναμονή των δύο εβδομάδων όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

3. Επισκεφτείτε έναν ειδικό

Η επίσκεψη στη/στο γυναικολόγο είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε μόλις εσείς και ο σύντροφός σας αποφασίσετε να αποκτήσετε μωρό .

Επιπλέον, ο σύντροφός σας, πιθανώς, θα χρειαστεί να επισκεφθεί έναν ανδρολόγο για να αξιολογήσει το αναπαραγωγικό του σύστημα και τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων του, μεταξύ άλλων.

4. Μειώστε το στρες

Το υπερβολικό στρες, το άγχος και ο φόβος μπορούν να δημιουργήσουν αρνητικές σκέψεις σχετικά με την εγκυμοσύνη.

Ποιότητα ύπνου: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να μείνετε έγκυος

5. Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας

Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με μια θρεπτική διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης κάνοντας καθημερινή σωματική άσκηση , θα προετοιμάσετε νου και σώμα για την εγκυμοσύνη.

Η άσκηση θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά και να μειώσετε τα επίπεδα άγχους. Σε αυτό το στάδιο και σε αυτό της εγκυμοσύνης, καθώς και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, θα πρέπει να κόψετε «μαχαίρι» την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και το κάπνισμα.

Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε αν περάσει ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος μήνας και δεν μείνετε έγκυος. Να θυμάστε ότι το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό.

Ορισμένες γυναίκες μένουν πολύ γρήγορα έγκυοι, ενώ άλλες πρέπει να περιμένουν περισσότερο. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι όλα έρχονται την κατάλληλη στιγμή, γι' αυτό πρέπει να «οπλιστείτε» με υπομονή .

Με πληροφορίες από: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved