Κέικ που ξεχειλίζει από άρωμα και γεύση.
Εάν είστε μεγάλη φαν των γλυκών με φράουλα αλλά και του κέικ, ήρθε η στιγμή να τα συνδυάσετε!
Αυτή η συνταγή για κεικ με φράουλα είναι ιδανική για τις απογευματινές λιγούρες αλλά και για ειδικές περιστάσεις όπως γενέθλια ή γιορτές.
Σερβίρετέ με μια μπάλα παγωτό βανίλια και φρέσκες φράουλες σε φέτες για να το απογειώσετε!
Υλικά
- 3 αυγά
- 300 γρ. φράουλες
- 180 ml ηλιέλαιο (ή σπορέλαιο)
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. της σούπας baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 γρ. βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα
Βήματα
-
Σε ένα blender βάζετε τις φράουλες, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο
-
Χτυπάτε καλά για 4 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι
-
Ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη
-
Προσθέτετε και το μείγμα της φράουλας και ανακατεύετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας
-
Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
-
Προσθέτετε το μείγμα στη φόρμα για κέικ
-
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά
-
Τα τελευταία 30 λεπτά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο