Δεύτερη εγκυμοσύνη: 8 λόγοι για τους οποίους είναι διαφορετική από την πρώτη

Παρόλο που το έχετε ξανά περάσει, η δεύτερη εγκυμοσύνη μπορεί να φέρει μερικές εκπλήξεις σε σύγκριση με την πρώτη.

 

Δεύτερη εγκυμοσύνη: 8 λόγοι για τους οποίους είναι διαφορετική από την πρώτη
Bigstock

Είστε έγκυος για δεύτερη φορά; Συγχαρητήρια! Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να διαβάζετε, σωστά; Εξάλλου, τα έχετε περάσει όλα αυτά και ξέρετε ακριβώς τι θα συμβεί στο σώμα σας από τώρα μέχρι τη στιγμή που θα δώσετε την τελική ώθηση.

Κι όμως δεν είναι έτσι... Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην αισθάνεστε ακριβώς το ίδιο αυτή τη φορά και όχι μόνο επειδή δεν έχετε τα ίδια νεύρα της «πρωτάρας».

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους η δεύτερη εγκυμοσύνη διαφέρει από την πρώτη. Αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις , μαθαίνοντας τι ακριβώς σας περιμένει τους επόμενους μήνες.

1. Θα νιώσετε πως είστε έγκυος νωρίτερα

Οι περισσότερες «δευτερότοκες» γυναίκες είναι πιο συντονισμένες στα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και πιο ικανές να τα αναγνωρίσουν.

Τούτου λεχθέντος, τα ίδια τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από την τελευταία φορά - μπορεί να έχετε περισσότερες ή λιγότερες πρωινές ναυτίες ή άλλα στομαχικά προβλήματα, για παράδειγμα.

2. Ορισμένα συμπτώματα μπορεί να είναι λιγότερο έντονα

Μερικά καλά νέα: Μπορεί να παρατηρήσετε ότι κοινά προβλήματα όπως η αποστροφή σε συγκεκριμένα φαγητά και η ευαισθησία του στήθους φαίνονται λιγότερο σοβαρά αυτή τη φορά. Και μπορεί επίσης να αισθάνεστε λίγο λιγότερο ανήσυχη και πιο χαλαρή, αφού τα έχετε ήδη ζήσει μία φορά.

3. Μπορεί να νιώθετε πιο κουρασμένη

Κατά πάσα πιθανότητα, στην πρώτη σας εγκυμοσύνη μπορούσατε να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε όποτε χρειαζόταν. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη δεύτερη εγκυμοσύνη σας. Εξάλλου, πιθανότατα κυνηγάτε ένα ακόμη παιδί !

4. Θα δείχνετε έγκυος νωρίτερα

Επειδή οι κοιλιακοί μύες και οι μύες της μήτρας σας έχουν ήδη τεντωθεί και είναι πιο χαλαροί από την πρώτη σας εγκυμοσύνη, η κοιλιά σας θα φαίνεται νωρίτερα απ’ ό,τι με το πρώτο σας μωρό.

5. Μπορεί το μωρό σας να είναι σε χαμηλότερη θέση

Αυτό σημαίνει περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα , μαζί με κάποια δυσφορία στη λεκάνη λόγω της θέσης του μωρού σας plus πιθανώς περισσότεροι πόνοι στην πλάτη.

6. Μπορεί να παρατηρήσετε εμβρυικές κινήσεις νωρίτερα

Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε το μωρό σας να κινείται περίπου στις 16 εβδομάδες – ή και νωρίτερα. Συν το γεγονός ότι έχετε νιώσει το μωρό σας να κινείται και στο παρελθόν, οπότε έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πώς είναι όταν το μωρό σας κλωτσάει .

7. Οι συσπάσεις Braxton-Hicks μπορεί να είναι διαφορετικές

Μπορεί να αντιμετωπίσετε πιο αισθητές ή έντονες συσπάσεις «ψευδούς τοκετού».

8. Ο τοκετός θα πάει πιθανώς γρηγορότερα

Αν και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, η δεύτερη φάση του τοκετού για μια μαμά που γεννά για πρώτη φορά μπορεί να διαρκέσει δύο έως τρεισήμισι ώρες ή και περισσότερο, ενώ για τις δευτερότοκες μπορεί να διαρκέσει το μισό χρόνο.

Επιπλέον, το «σπρώξιμο» του μωρού τείνει να είναι πιο γρήγορο τη δεύτερη φορά. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Πρώτα απ' όλα, ο τράχηλός σας είναι λιγότερο άκαμπτος , οπότε η διαστολή και η διαστολή συμβαίνουν πιο γρήγορα, καθώς επίσης και ο κολπικός ιστός είναι πιο εύκαμπτος, «υποκύπτει» ευκολότερα στην πίεση του κεφαλιού του μωρού.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved