Συνταγή για στριφτή τραγανή τυρόπιτα (το tip για να ανοίξετε λεπτό φύλλο χωρίς πλάστη)

Φτιάξτε τυρόπιτα για την οικογένειά σας - Δεν χρειάζεται να έχετε πλάστη στο σπίτι.

Μαργαρίτα Νικολάου
Συνταγή για στριφτή τραγανή τυρόπιτα (το tip για να ανοίξετε λεπτό φύλλο χωρίς πλάστη)
Bigstock

Σίγουρα οι πίτες είναι μπελαλίδικες. Λίγες νοικοκυρές κατέχουν την τέχνη του να ανοίγουν φύλλο με τον πλάστη και αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες μοντέρνες και νέες νοικοκυρές, επιλέγουν έτοιμο φύλλο του εμπορίου για να φτιάξουν πίτες και πιτάκια για τα παιδιά τους.

Τυροπιτάκια κουρού - Θα μείνουν αφράτα για μέρες

Όμως υπάρχει τρόπος να ανοίξετε φύλλο χωρίς πλάστη και μάλιστα να φτιάξετε την πιο νόστιμη τυρόπιτα για την οικογένειά σας.

Τυρόπιτα σπιτική με φύλλο που θα ανοίξετε χωρίς πλάστη

Υλικά για το ζυμάρι:

  • 300 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
  • 160 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 3 γραμμάρια αλάτι
  • 15 γραμμάρια λάδι
  • 3 γραμμάρια μηλόξυδο

Για τη γέμιση:

  • τριμμένη φέτα
  • λίγο πιπέρι
  • 1 αυγό

Pancakes με φέτα και μέλι

Πώς θα φτιάξετε τη στριφτή τυρόπιτά σας

  • Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα χλιαρό νερό, αλάτι, λάδι και το μηλόξυδο.
  • Ζυμώστε μέχρι να φτιάξετε ένα μαλακό ζυμάρι και σκεπάστε με μια διάφανη μεμβράνη.
  • Αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, χωριστείτε σε 4 ίσα μέρη.
  • Με το ρολό της διάφανης μεμβράνης απλώστε ελαφρώς τα ζυμαράκια φτιάχνοντας απλωτά πιτάκια.
  • Για να μην κολλήσουν στον μπάγκο πασπαλίστε με λίγο corn flour.
  • Έπειτα λαδώστε το κάθε πιτάκι και βάλτε το ένα επάνω στο άλλο.
  • Σκεπάστε πάλι με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πάρτε ένα πιτάκι και τραβήξτε το (όπως φαίνεται και στο βίντεο) για να το ανοίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο, δημιουργώντας ένα πολύ λεπτό και διάφανο φύλλο.
https://www.instagram.com/reel/C7lrDrZtp3C/
  • Σε ένα μπολ βάλτε την τριμμένη φέτα, το πιπέρι και το αυγό. Ανακατέψτε καλά και έπειτα γεμίστε με αυτό το μείγμα την πίτα σας.
  • Διπλώστε, φτιάξτε «σαλίγκαρο» μέσα στο ταψί (όπως φαίνεται και στο βίντεο) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 35 λεπτά.
  • Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, η πίτα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Τα φανταστικά τυροπιτάκια της Berguzar Korel

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved