Έρευνα: Οι γονείς αγχώνονται περισσότερο όταν βλέπουν emails από το σχολείο παρά από τη δουλειά

Η επιστροφή στο σχολείο φέρνει άγχος στους γονείς, με τη διαχείριση των αμέτρητων emails από το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες να αποτελεί σημαντική πρόκληση.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Έρευνα: Οι γονείς αγχώνονται περισσότερο όταν βλέπουν emails από το σχολείο παρά από τη δουλειά
Bigstock

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος γονέας λαμβάνει περίπου τουλάχιστον πέντε emails το μήνα από το σχολείο του παιδιού του και ας μην μιλήσουμε για τα SMS που αφορούν τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες .

Η περίοδος επιστροφής στο σχολείο είναι ιδιαίτερα στρεσσογόνος για τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να προσαρμοστούν ξανά στο νέο πρόγραμμα, να συνηθίσουν να ξυπνούν εγκαίρως για να προλάβει το παιδί τους το λεωφορείο, να μαγειρέψουν, να είναι εντάξει απέναντι στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και πολλά άλλα...

Άλλο ένα γεγονός που προσθέτει άγχος στην ήδη ταραγμένη καθημερινότητα είναι μία έρευνα της Yahoo με την Censuswide, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 γονείς και αποκαλύφθηκε πως τα emails που λαμβάνουν από το σχολείο των παιδιών τους, κάνει το στομάχι τους να «σφίγγεται».

Ο εγκέφαλος μιας κουρασμένης μαμάς μοιάζει σαν να είναι μεθυσμένη

Έρευνα: 5 στις 10 μαμάδες νιώθουν αγχωμένες και μόνες

Το 29% των γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως το προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι πιο αγχωτικό από το επαγγελματικό τους. Πάνω από τους μισούς (52%) δήλωσαν ότι αισθάνονται ανήσυχοι και το 49% δήλωσε πως κάθε φορά που λαμβάνει ένα τέτοιο email, νιώθει ψυχολογικά καταβεβλημένο - πριν καν το «ανοίξει».

Παράλληλα, το 62% των γονέων δήλωσε ότι του έχει ξεφύγει μία σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί να αναγράφεται στο email και το 22% παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί ποτέ να βρει το email που ψάχνει. Το 71% δήλωσε ότι αισθάνεται «κακός γονιός» όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Tips για καλύτερη διαχείριση

Τι πρέπει να κάνει, λοιπόν, ένας γονιός; Μπορεί να μην μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των εισερχομένων emails ή των μυνημάτων σε ομαδικές με άλλους γονείς , αλλά μπορείτε να διαγραφείτε από περιττά newsletters ή να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μονάχα για το σχολείο του παιδιού σας.

Μαμάδες που σκέφτονται διαρκώς τις δουλειές του σπιτιού βλάπουν την ψυχική τους υγεία

Μπορείτε, τέλος, να καθορίσετε μία συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα που θα ελέγχετε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας όταν χαλαρώνετε ή παίζετε με τα παιδιά σας.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved