Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει

Μαργαρίτα Νικολάου
Μηλόπιτα της τεμπέλας  -  Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
Bigstock

Αν έχετε μήλα, αλεύρι, βούτυρο, αβγά, ζάχαρη και κανέλα, αξίζει να φτιάξετε αυτή τη γρήγορη μηλόπιτα.

Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην φτιάξω ένα γλυκό στο σπίτι. Κέικ, κεκάκια, τούρτες, pancakes και φυσικά μηλόπιτα. Ειδικά τη μηλόπιτα η κόρη μου τη λατρεύει.

Αν και λατρεύω την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (όσο τσαγκασίρι και αν χρειάζεται να πλύνω στο τέλος) υπάρχουν φορές που βαριέμαι. Όταν βαριέμαι, επιλέγω συνταγές που γίνονται γρήγορα και φυσικά δεν γεμίζει ο νεροχύτης με άπλυτα σκεύη. Μια τέτοια τεμπέλικη συνταγή είναι και τούτη εδώ. Μηλόπιτα, αφράτη, λαχταριστή και πεντανόστιμη.

ΟΤΚ (ό,τι καλύτερο) που λέει και η κόρη μου

Αφράτη μηλόπιτα νηστίσιμη χωρίς μίξερ - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς ένα γρήγορο γλυκό χωρίς λερώσετε πολλά σκεύη και να ψηθεί μέσα σε 40 λεπτά μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη μηλόπιτα. Την έφτιαξα και σας την προτείνω. Για τυχόν απορίες, μην διστάσετε να με ρωτήσετε.

Στείλτε μου μήνυμα εδώ

*πρώτη δημοσίευση 27-02-2024 / ανανεώθηκε

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη (λευκή)
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αβγά και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξτε τη βανίλια ανακατέψτε ξανά.
  • Βγάλτε το μίξερ από την πρίζα και πιάστε μια κουτάλα σιλικόνης (μαρίζ).
  • Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
  • Πλύντε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε κυβάκια.
  • Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ανακατέψτε με τα χέρια. Θα πρέπει να καλυφθούν τα κυβάκια μήλου με ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο.
  • Βάλτε τα μήλα στο μπολ με τη ζύμη και ανακατέψτε τα με τη μαρίζ.
  • Σε ένα ταψάκι βάλτε λαδόκολλα.
  • Ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά.
  • Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved