To tip της μαμάς: Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν μαγειρεύετε μελιτζάνες

Bigstock

Μυστικά και συμβουλές για νόστιμες μελιτζάνες.

Αυτή την εποχή οι μελιτζάνες είναι σε αφθονία οπότε είναι η καλύτερη περίοδος για την μαγειρέψετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Μπορείτε να την ψήσετε στον φούρνο, να την κάνετε μπριάμ ή μουσακά ή να φτιάξετε παπουτσάκια.

Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα και σάλτσα ντομάτας

Το μυστικό ωστόσο είναι να αποφύγετε ορισμένα λάθη όπως τα ακόλουθα:

Δεν ξεπικρίζετε σωστά τις μελιτζάνες

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα, πρέπει πάντα να ακολουθείτε την ακόλουθη διαδικασία:

  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, φέτες, κύβους ή απλά τις χαράζετε ( ανάλογα με τη συνταγή).
  • Τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και τις αφήνετε σε ένα μπολ για περίπου μία ώρα ( μπορείτε να προσθέσετε και νερό).
  • Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με άφθονο νερό και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
  • Χρησιμοποιείστε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τυχόν υγρά πριν τις μαγειρέψετε.

Μοσχαράκι με μελιτζάνες στη χύτρα ταχύτητας - Απλό και πεντανόστιμο φαγητό

Προσθέτετε πολύ λάδι ή βούτυρο

Δεδομένου ότι οι μελιτζάνες είναι σαν σφουγγάρι, καλό είναι να αποφεύγετε την υπερβολική ποσότητα λαδιού κατά το μαγείρεμά της ( στον φούρνο ή κατά το τηγάνισμα).

τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά λιπαρά και δυσάρεστα εάν μουλιάζετε το λαχανικό σε λάδι ή βούτυρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά το τηγάνισμα.

Δεν τις καθαρίζετε

Ορισμένες ποικιλίες μελιτζάνας έχουν σκληρή φλούδα γι΄ αυτό και πρέπει να αφαιρείται κατά το μαγείρεμα. Αντίθετα, αν είναι μικρές, έχουν λεπτές, τρυφερές φλούδες που είναι νόστιμες. Βεβαιωθείτε ότι διαλέγετε την κατάλληλη μελιτζάνα για το φαγητό που θέλετε να μαγειρέψετε.

Βάζετε υπερβολική ποσότητα στο μαγειρικό σκεύος

Η σωστά μαγειρεμένη μελιτζάνα είναι καραμελωμένη και τραγανή εξωτερικά και τρυφερή εσωτερικά. Αυτό επιτυγχάνεται δίνοντας στους κύβους ή τις φέτες αρκετό χώρο για να ροδίσουν όσο μαγειρεύονται. Αν στριμώξετε τα κομμάτια στο ταψί ή το τηγάνι, θα αχνίσουν αντί να ροδίσουν και δεν θα έχετε αυτή την καραμελοποίηση.

Το πιο μεσογειακό ορεκτικό: Μελιτζάνες γεμιστές με καπνιστό τόνο

Χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα σάλτσας ή τυριού

Είναι τόσο δελεαστικό να ρίξετε όλη τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα πάνω από τη μελιτζάνα, αλλά προσπαθήστε να έχετε ένα μέτρο. Γιατί; Επειδή η μελιτζάνα έχει πραγματικά νόστιμη γεύση και αν την «πνίξετε» σε σάλτσα, τυρί ή και στα δύο, δεν θα γευτείτε ποτέ το ίδιο το λαχανικό.

Με πληροφορίες από thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved