7 καθημερινές συνήθειες αυτοφροντίδας που πρέπει να τηρούν οι έφηβοι

Η υιοθέτηση θετικών συνηθειών ενισχύει την καλή σωματική και ψυχική υγεία.

7 καθημερινές συνήθειες αυτοφροντίδας που πρέπει να τηρούν οι έφηβοι
Bigstock

Η εφηβεία είναι μια περίοδος κατά την οποία πολλά παιδιά παραβλέπουν τη σημασία των υγιεινών συνηθειών. Είναι σύνηθες να ξενυχτούν αλλά και να περνούν υπερβολικό χρόνο στο τηλέφωνό τους.

Ωστόσο, η τήρηση της προσωπικής υγιεινής, η ισορροπημένη διατροφή και ο επαρκής ύπνος, είναι εξίσου απαραίτητες συνήθειεες για μια παραγωγική καθημερινότητα.

Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους

Η σημασία των υγιεινών συνηθειών για τους εφήβους

Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών πριν από την ενηλικίωση μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας αλλά και να βοηθήσει τα νεαρά παιδιά να διατηρήσουν ένα ιδανικό βάρος. Παράλληλα, μία τέτοια κατάσταση βελτιώνει την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική ευημερία. Καθώς τα παιδιά εξοικειώνονται με ρουτίνες αυτοφροντίδας, αποκτούν εξίσου επίγνωση των αναγκών τους και μαθαίνουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το στρες.

9 υγιεινές συνήθειες αυτοφροντίδας για τους εφήβους

Αν ψάχνετε τρόπους για να διαχειριστείτε τη σωματική και ψυχική υγεία του εφήβου σας, δείτε μερικές θετικές συνήθειες που μπορείτε να ενθαρρύνετε.

1. Ισορροπημένη διατροφή

Η τήρηση ενός τακτικού διατροφικού προγράμματος δημιουργεί πιο σταθερές πηγές ενέργειας. Επιπλέον, το φαγητό κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα σταθερό.

2. Τακτική άσκηση

Έρευνες δείχνουν ότι η παχυσαρκία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Ωστόσο, αποφύγετε να επιβάλλετε τη σωματική δραστηριότητα . Αντ' αυτού, ακολουθήστε τα ενδιαφέροντά του/της.

3. Αρκετός ύπνος

Το να επιβάλλετε σ' έναν έφηβο να κοιμηθεί νωρίς μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά όταν είναι κολλημένος στο κινητό του. Οι έφηβοι χρειάζονται περίπου 8 έως 10 ώρες ύπνου καθημερινά, καθώς έτσι μειώνονται τα επίπεδα άγχους και «καθαρίζει» ο εγκέφαλος από τις τοξίνες .

Viral Tik Tok trend: Το νέο κόλπο που βρήκαν οι γονείς για να κοιμούνται εύκολα τα παιδιά

4. Διαχείριση άγχους

Κάθενας διαχειρίζεται το άγχος με διαφορετικό τρόπο. Ενθαρρύνετε τον έφηβό σας να ξεκινήσει μια δραστηριότητα που τον βοηθά να ηρεμήσει και να καθαρίσει το μυαλό του.

5. Διατήρηση καλής προσωπικής υγιεινής

Το παιδί σας θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται αλλαγές στο σώμα του ακόμη και πριν από την εφηβεία, οπότε η συζήτηση θεμάτων όπως η οσμή του σώματος, η οδοντική υγιεινή, το ξύρισμα και η περίοδος κρίνεται απαραίτητη.

6. Καθορισμός οριών στις οθόνες

Ως γνωστόν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία των εφήβων, μειώνοντας την αυτοεκτίμηση των νεαρών παιδιών.

7. Προγραμματισμός τακτικών εξετάσεων υγείας

Το ετήσιο check- up είναι απαραίτητοι για την παρακολούθηση της σωματικής ανάπτυξης του παιδιού . Οι έφηβοι είναι επιρρεπείς σε χτυπήματα, ειδικά όταν συμμετέχουν σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες ή τους αρέσει να περνούν χρόνο στην ύπαιθρο.

Πηγή: mentalhealthcenterkids.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved