Αντηλιακά για εφήβους: 3 tips για να επιλέξετε το κατάλληλο

Γιατί το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι το κορυφαίο συστατικό που πρέπει να αναζητάτε στις ετικέτες των αντηλιακών;

Αντηλιακά για εφήβους: 3 tips για να επιλέξετε το κατάλληλο
Bigstock

Η προστασία από τον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία του δέρματος, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους που έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα. Επιλέγοντας το κατάλληλο αντηλιακό, θα προστατεύσετε το παιδί σας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας, όπως οι εγκαύματα , οι δυσχρωμίες και η πρόωρη γήρανση.

Ακολουθούν τρεις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή του σωστού αντηλιακού:

Πώς να διδάξετε στον έφηβό σας τι σημαίνει ανεξαρτησία

1. Αντηλιακό με οξείδιο ψευδαργύρου

Πολλά αντηλιακά περιέχουν έναν τόνο δυσπρόφερτων συστατικών, τα ονόματα των οποίων δεν σας λένε πραγματικά τι παραπάνω προσφέρουν στο δέρμα σας.

Αν υπάρχει, όμως, ένα συστατικό που πρέπει να αναγνωρίζετε και να προτιμάτε, είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου, καθώς προσφέρει προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB.

Τα αντηλιακά που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου συνιστώνται για παιδιά και εφήβους , καθώς σπάνια ερεθίζει το δέρμα και είναι κατάλληλο ακόμη και για ευαίσθητα δέρματα.

Γιατί πρέπει να προετοιμάζετε την κόρη σας για την πρώτη περίοδο

Ακμή στην εφηβεία: Εμφανίζεται στην ίδια ηλικία σε αγόρια και κορίτσια;

2. Αντηλιακό με προστασία ευρέος φάσματος

Πιθανότατα έχετε δει τον όρο «ευρέως φάσματος» στις ετικέτες των αντηλιακών, αλλά έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει;

Ένα αντηλιακό με προστασία ευρέος φάσματος είναι αυτό που μπορεί να προστατεύσει τόσο από τις ακτίνες UVA (τις ακτίνες που προκαλούν γήρανση) όσο και από τις ακτίνες UVB (τις ακτίνες που προκαλούν εγκαύματα).

Η σήμανση SPF αφορά μόνο την ικανότητα του αντηλιακού να προστατεύει από τις ακτίνες UVB. Το εφηβικό δέρμα χρειάζεται προστασία και από τους δύο τύπους ακτίνων.

Οι ακτίνες UVA ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη γήρανση του δέρματος, την εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, χαλάρωσης και κηλίδων, ενώ οι ακτίνες UVB ευθύνονται για τις δυσχρωμίες αλλά και τα εγκαύματα.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA ή/και UVB μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.

Φροντίστε, λοιπόν, να αγοράσετε για το εφηβό παιδί σας ένα αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30. Ένα αντηλιακό με SPF 15 μπορεί να φιλτράρει περίπου το 93% των ακτίνων UVB, ενώ ένα αντηλιακό με SPF 30 μπορεί να προστατεύσει από το 97% αντίστοιχα.

Τα smartphones μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη στους εφήβους

Sun Protection.sun Cream. Woman Applying Sun Cream On Tanned Shoulder In Form Of The Sun. Skin And B

Διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία: Πώς θα αναγνωρίσετε τα πρώτα σημάδια

3. Όχι αντηλιακό σε σπρέι

Μπορεί τα αντηλιακά σε σπρέι είναι εξαιρετικά βολικά αλλά είναι δύσκολο να καταλάβετε αν έχετε εφαρμόσει πραγματικά αρκετό αντηλιακό.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη: τα περισσότερα αντηλιακά σε σπρέι είναι εύφλεκτα. Αν, επίσης, εισπνεύσετε το αντηλιακό κατά λάθος ενώ το εφαρμόζετε, μπορεί να ερεθιστούν οι πνεύμονές σας και να νιώσετε μια αρκετά δυσάρεστη γεύση στο στόμα .

Πολλοί δερματολόγοι δεν συνιστούν στα παιδιά και στους εφήβους να χρησιμοποιούν αντηλιακά σε σπρέι. Καλύτερα, αγοράστε ένα αντηλιακό σε μορφή λοσιόν ή κρέμα.

Σημείωση: Από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. οι ακτίνες UVB του ήλιου είναι οι δυνατές.

Με πληροφορίες από: prepyourskin.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved