Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν η κόρη σας έχει την πρώτη της περίοδο

Τρία πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν αδιαθετήσει για πρώτη φορά η κόρη σας. 

Νίκη Παπανικολάου
Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν η κόρη σας έχει την πρώτη της περίοδο
Bigstock

Η πρώτη περίοδος ενός κοριτσιού – συνήθως μεταξύ των 10- 15 ετών - σηματοδοτεί ουσιαστικά την είσοδο στην εφηβεία. 'Οσο καλά κι αν έχετε προετοιμάσει την κόρη σας γι΄αυτή τη στιγμή, θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να εξοικειωθεί με την ιδέα της περιόδου μια φορά τον μήνα και τις αλλαγές που θα παρατηρεί στη διάθεσή της ή στο σώμα της.

Γιατί πρέπει να προετοιμάζετε την κόρη σας για την πρώτη περίοδο

Όμως κι εσείς, παρότι γνωρίζετε πώς να τη συμπαρασταθείτε, ειδικά αν πονάει, είναι σημαντικό να αποφύγετε συγκεκριμένα πράγματα. Ας δούμε ποια είναι αυτά σύμφωνα με το moms.com

proti-periodos-(2).jpg

Μην γίνεστε δραματική

Το να παραμείνετε ψύχραιμες και ήρεμες είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε την κόρη της να διαχειριστεί την πρώτη της περίοδο. Οι υπερβολικές αντιδράσεις , ενδεχομένως λόγω άγχους, δεν βοηθούν, απεναντίας προκαλούν εκνευρισμό στην κόρη σας.

Μη φοβάστε

Μιλήστε την κόρη σας για τις επιλογές προιόντων που έχει στη διάθεσή της και πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Μη φοβάστε να είστε λεπτομερείς στην περιγραφή σας και άκρως κατατοπιστικές. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι η καλύτερος τρόπος ώστε η κόρη σας να αισθάνεται άνετα με την περίοδό της.

Πώς να αντιμετωπίσεις την περίοδο στο σχολείο

Μη λέτε ψέματα

Μπορεί στα μάτια σας η κόρη σας να είναι ακόμα μικρό παιδί, όμως από τη στιγμή που αδιαθετεί, θα πρέπει να της εξηγήσετε – αν δεν το έχετε ήδη κάνει - τι συμβαίνει στο σώμα της και γιατί. Επίσης, αν δεν έχετε μιλήσει για το σεξ και τις προφυλάξεις, ίσως είναι η ώρα να το κάνετε.

proti-periodos-efiveia-(1).jpg

Πόνοι περιόδου

Η περίοδος μπορεί να είναι επώδυνη! Έντονες κράμπες, πόνος στην κοιλιά, αλλαγές στη διάθεση, πονοκεφάλους ή πόνους στην πλάτη τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Συνήθως, οι πόνοι μπορούν να ανακουφιστούν με έναν υπνάκο, χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ζεστό νερό στην κοιλιά, πίνοντας πολύ νερό ή κάποιο ήπιο φάρμακο για τον πόνο.

Πώς θα βοηθήσουμε τα νέα κορίτσια να μη νιώθουν ντροπή για την περίοδό τους

Σωστή υγιεινή

Η κακή υγιεινή κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσει η κόρη σας πως πρέπει να αλλάζει τακτικά τη σερβιέτα ή του ταμπόν και να μη παραμελεί την καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved