Δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό με γεύση λεμόνι.
Τα γλυκά ψυγείου είναι δημοφιλή αυτή την εποχή, μετά τα παγωτά φυσικά.
Ο λόγος απλός : είναι εύκολα στην παρασκευή τους και δροσερά, ό, τι πρέπει δηλαδή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Τα ωραιότερα γλυκά ψυγείου - 25 συνταγές
Η σημερινή μας συνταγή είναι αφιερωμένη σε όσους και όσες αγαπούν το λεμόνι.
Η όξινη γεύση του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά κάνουν το γλυκό ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Η διαδικασία είναι εύκολη. Το μόνο που θα σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο είναι η αναμονή για να παγώσουν οι κρέμες.
Το αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει.
Και επειδή είναι πάντα πιο εύκολο να φτιάχνετε μια συνταγή όταν τη βλέπετε, ιδού και το βίντεο:
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 120'
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (80 γρ.)
- 4 φλιτζάνια γάλα (950 ml)
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη (170 γρ.)
- 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (45 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι (120 γρ.)
- 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (100 ml)
- 1 1/4 φλιτζάνι νερό (300 ml)
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (25 γρ.)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ή χρώμα τροφίμων
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (50 γρ.)
Βήματα
-
Βάλτε τα μπισκότα στο multi μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Αδειάστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.
-
Ανακατέψτε καλά και απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα παραλληλόγραμμη ή ταψάκι με αποσπώμενα μέρη. Καλό είναι να έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά με το σύρμα.
-
Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσοχή να μη σας κολλήσει.
-
Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέστε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.
-
Βγάλτε τη φόρμα ή το ταψάκι από το ψυγείο και απλώστε την κρέμα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
-
Ξαναβάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Στύψτε τρία λεμόνια, σουρώστε τον χυμό και αναμείξτε τον σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη.
-
Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
Απλώστε την πάνω στο γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.
-
Μόλις παγώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.