Λαχταριστή vegan μηλόπιτα με πλούσια γέμιση

Bigstock

Φτιάξτε μια σπιτική μηλόπιτα με μήλα εποχής.

Τα μήλα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και πολύ θρεπτικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα εντάξετε στη διατροφή του παιδιού από μικρή ακόμα ηλικία: σε φρουτόκρεμες , smoothies αλλά και σπιτικά γλυκά.

Γλυκιά πίτσα με μήλα - Το πιο crunchy γλυκό

Από τα πιο δημοφιλή είναι οι μηλόπιτες σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές: με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, με κραμπλ, με κρέμα, με βρόμη, με γιαούρτι, κ.ο.κ.

Μηλόπιτα με βρόμη χωρίς ζάχαρη και αυγά

Κι επειδή αυτή είναι η καλύτερη εποχή τους, αξίζει να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή.

Vegan μηλόπιτα με πλούσια γέμιση

Υλικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο extra για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας βιολογική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο vegan, σε κύβους παγωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Γέμιση

  • 7 μήλα granny smith
  • 2 φλιτζάνια βιολογική ζάχαρη, συν 1 κουταλάκι του γλυκού, μισή- μισή
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας συν 1 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Μηλόπιτα με γλυκιά σος βανίλιας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους, λίγο-λίγο, διαλύοντάς τους με ένα πιρούνι
  • Προσθέστε σταδιακά το παγωμένο νερό και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να μπορεί να είναι μαλακή και να πλάθετε.
  • Χωρίστε τη ζύμη στη μέση, βάλτε την σε ένα μπολ, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C και ξεκινήστε να φτιάχνετε τη γέμιση.
  • Ξεφλουδίστε τα μήλα, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα 2 φλιτζάνια (200 γρ.) ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού, το 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο λάδι καρύδας, το αλάτι και τα 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
  • Ανακατέψτε τα μήλα μέχρι να καλυφθούν καλά και αφήστε τα στην άκρη.
  • Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τα δύο κομμάτια ζύμης σε πάχος περίπου 1 ίντσας (2 cm).
  • Μεταφέρετε τον φύλλο σε ένα λαδωμένο πυρέξ 8 ιντσών (20 εκ.) και πιέστε απαλά για να στρώσει. Κόψτε την περιττή ζύμη γύρω από τις άκρες και στη συνέχεια τρυπήστε το φύλλο με ένα πιρούνι. Αδειάστε τη γέμιση με τα μήλα και καλύψτε το πάνω μέρος με το δεύτερο φύλλο.
  • Κόψτε την περιττή ζύμη και στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω με ένα πιρούνι. Αλείψτε το φύλλο με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και πασπαλίστε με το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και κανέλα.
  • Χαράσσετε τη μηλόπιτα σταυρωτά και ψήνετε για 1 ώρα, μέχρι η κρούστα να αρχίσει να γίνεται σκούρα χρυσαφί.
  • Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved