Το καλύτερο υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι αυτό

Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι, ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.

Μαργαρίτα Νικολάου
Το καλύτερο υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι αυτό
Bigstock

Το κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι η τέλεια συνταγή για κάθε chocolate lover. Προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου κέικ και από τα πιο εύκολα που έχω φτιάξει ποτέ. Δεν είναι και λίγο να μη χρησιμοποιείς αλεύρι για να φτιάξεις ένα ύγρό κέικ σοκολάτας.

Μαρίνα Ασλάνογλου: Έφτιαξε με τον γιο της υγιεινά cupcakes και πίτα χωρίς γλουτένη

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το αγαπήσουν επίσης, όπως συνέβη και με την κόρη μου που λατρεύει καθετί σοκολατένιο.

Τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:

Κουβερτούρα, βούτυρο, ζάχαρη, καφέ εσπρέσο, αλάτι, αβγά, κακάο σε σκόνη, υγρή βανίλια και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.

Gluten Free σνακ για παιδιά - Λίστα με 12 προτάσεις

Αναλυτικά τα υλικά:

  • 220 γραμμάρια κουβερτούρα (δάκρυα σοκολάτας)
  • 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο (προαιρετικά)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 120 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε ένα σκεύος -κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων- ζεστάνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε, ανακατέψτε και βάλτε για 20 δεύτερα αν χρειαστεί ακόμη. Μόλις το βγάλετε ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα και το βούτυρο.
  2. Μπορείτε αν θέλετε να λιώσετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη, τον καφέ εσπρέσο (αν τελικά χρησιμοποιήσετε), το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Προσθέστε τα αβγά. Ένα κάθε φορά. Μόλις ενσωματώνεται το ένα καλά με το σοκολατένιο μείγμα, ρίξτε το άλλο.
  5. Μόλις έχετε ένα υγρό μείγμα, προσθέστε το κακάο σε σκόνη και ανακατέψτε.
  6. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε τη σαντιγί μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
  7. Ρίξτε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι ή για καλύτερο αποτέλεσμα, τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί μέσα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε.
  8. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 25-30 λεπτά.
  9. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
  10. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διατροφή χωρίς γλουτένη κατά τον θηλασμό: Τι πρέπει να γνωρίζετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved