Το πιο εύκολο τσαλακωτό πιτάκι με πραλίνα φουντουκιού
screenshot via instagram video @una_famiglia_in_cucina
Με φύλλο κρούστας, λίγο σπορέλαιο και μια κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σοκολατοπιτάκια.
Αν δεν τα πάτε καλά με τις ζύμες, αν δεν τα πάτε καλά με τα τυλίγματα ή απλά βαριέστε να αφιερώσετε χρόνο στην κουζίνα για να φτιάξετε μια νόστιμη (και καθόλου υγιεινή) λιχουδιά, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτά τα τσαλακωτά πιτάκια ή αλλιώς σοκολατοπιτάκια της τεμπέλας.
Αν κάνετε διατροφή, αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των μαμάδων που απαγορεύουν τη σοκολάτα ή τα γεύματα με πολλές θερμίδες, απλά κάντε skip στο άρθρο μας, καθώς δεν θα βρείτε τίποτε healthy σε αυτό το γλυκό.
Αν όμως, είστε μαμά που θέλει να φτιάξει κάτι γλυκό για να το απολαύσει χωρίς ενοχές και μάλιστα να το μοιραστεί με τα παιδιά της (φτάνουν τόσες σοκολάτες που φάγαμε κρυφά στο δωμάτιο, το μπάνιο ή μέσα στην ντουλάπα) τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς.
Αφράτο και μαλακό σοκολατένιο κέικ με πραλίνα φουντουκιού
Πατσαβουροπιτάκια γεμιστά με σοκολάτα της τεμπέλας
Υλικά για 10 πιτάκια:
- 10 φύλλα κρούστας
- 10 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού (μπορείτε να βάλετε και λευκή πραλίνα ή πραλίνα φιστικιού Αιγίνης)
- μερικές σταγόνες σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Όπως θα δείτε και στο βίντεο η διαδικασία είναι απλή.
- Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας.
- Ραντίζετε με λίγο σπορέλαιο.
- Με τα δάχτυλά σας το σουρώνετε στη μέση, φτιάχνοντας έναν φιόγκο.
- Βάλτε στο κέντρο 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα.
- Διπλώστε προς τα μέσα τις 4 μύτες από τα φύλλα που εξέχουν.
- Βάλτε το πιτάκι σας σε μια λαμαρίνα που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα τσαλακωτά σοκολατοπιτάκια.
- Ψήστε στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν 5 λεπτά.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε τα.
Γιορτάζουμε την #WorldNutellaDay με τέσσερις πανεύκολες συνταγές (vids)