Πεντανόστιμο και λαχταριστό μαμαδίστικο γλυκό κυδώνι
Πιο νόστιμο γλυκό κυδώνι δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά!
Φτιάξτε νόστιμο γλυκό κυδώνι και θα ξετρελαθούν ακόμη και τα παιδιά σας.
Υλικά:
- 2 κιλά κυδώνια (χωρίς χτυπήματα)
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- μερικά φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξετε:
- Πλύνετε τα κυδώνια πάρα πολύ καλά και έπειτα ξεφλουδίστε τα. Βυθίστε τα σε μια λεκάνη με νερό που θα έχετε προσθέσει το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Καθαρίστε από τα κουκούτσια και κόψτε σε λεπτές φετούλες (για πιο γρήγορα, μπορείτε να το τρίψετε και στον τρίφτη)
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα. Βράστε για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βάλτε έπειτα τα κυδώνια που έχετε κόψει και μαγειρέψτε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το γλυκό σας σε αποστειρωμένα βαζάκια. (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα)
Καλή επιτυχία!