Διατροφή στην εγκυμοσύνη: 7 superfoods που πρέπει να δοκιμάσετε

Ένα πλήρες διατροφικό πρόγραμμα θα σας προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες που χρειάζεστε, δεδομένου ότι τώρα πια «είστε δύο» σε αυτό το σώμα.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: 7 superfoods που πρέπει να δοκιμάσετε

Η επιλογή του τι να φάτε όταν είστε έγκυος μπορεί να γίνει challenge καθώς πρέπει να κάνετε υγιεινές επιλογές, αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας.

Τηρώντας μια υγιεινή διατροφή, εξασφαλίζετε ότι παρέχετε στο μωρό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται για να μεγαλώσει.

7 superfoods για την εγκυμοσύνη

1. Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι μια καταπληκτική πηγή καλίου . Το κάλιο συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, γεγονός που έχει επίσης βρεθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων ή διαβήτη αργότερα στη ζωή σας.

Αυτό το εύκολο σνακ περιέχει επίσης τη φυσική αντιοξειδωτική βιταμίνη C, καθώς και μια καλή πηγή βιταμίνης Β6. Μια απλή μπανάνα περιέχει περίπου το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β6, ενώ αποτελεί επίσης μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων .

Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων: Γιατί δεν λειτουργούν μακροπρόθεσμα

sintagi-gia-tsai-me-mpananes.jpg

2. Αποξηραμένα βερίκοκα

Mια γενική σύσταση στις μέλλουσες μαμάδες είναι να αυξήσουν την πρόσληψη σιδήρου για να διασφαλίσουν ότι δεν θα εμφανίσουν αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μοιραίες συνέπειες για το έμβρυο . Μια χούφτα αποξηραμένα βερίκοκα περιέχει περίπου το 10% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο.

Τα βερίκοκα περιέχουν επίσης ζωτικής σημασίας βιταμίνες και μέταλλα, όπως φολικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα αποξηραμένα φρούτα βοηθούν, επίσης, στη ρύθμιση της πεπτικής διαδικασίας.

Σημείωση: H υπερβολική κατανάλωση αποξηραμένων βερίκοκων μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικές διαταραχές, γι' αυτό φροντίστε να τρώτε με μέτρο.

apoksiramena-verikoka.jpg

3. Φακές

Όταν έχετε ένα μικρό πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα σας, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε περίπου 10 επιπλέον γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Οι φακές είναι μια καταπληκτική πηγή πρωτεΐνης . Επιπλέον, η πρωτεΐνη βοηθά τους μυς του μωρού να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν.

Πολλές έγκυοι αυξάνουν την πρόσληψη φυλλικού οξέος μέσω διατροφικών συμπληρωμάτων, αλλά είναι καλύτερο να λαμβάνετε τα συνιστώμενα επίπεδα από φυσικές πηγές τροφίμων. Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές περιέχει φυσικά περίπου το 25% των αναγκών σας σε φυλλικό οξύ.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και των εντερικών διαταραχών, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες: Mισό φλιτζάνι περιέχει περίπου 8 γραμμάρια.

Πώς θα φάει το παιδί φακές - Τρόποι να τις βάλετε στη διατροφή τους

fakes-paidia-ofeli.jpg

4. Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι τόσο σε ωμέγα 3 όσο και σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του μωρού σας.

Οι ηλιόσποροι περιέχουν περίπου το 90% όλων των βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των φυτοχημικών ουσιών, πρωτεΐνες, μέταλλα , αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά - έτσι είναι μια εξαιρετική τροφή για την εγκυμοσύνη.

Τα φυτοχημικά βοηθούν στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο συχνά αποδυναμώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ηλιόσποροι αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή φωσφόρου , ο οποίος βοηθά στην ανάπτυξη & τη δύναμη των οστών του μωρού.

Ψυχολογικές μεταπτώσεις στην εγκυμοσύνη: Πώς να τις αντιμετωπίσετε

iliosporoi-kai-gonimotita.jpg

5. Κρόκοι αυγών

Αν ψάχνετε για μια πηγή τροφής που έχει τα πάντα, από πρωτεΐνες μέχρι βιταμίνες, οι κρόκοι αυγών είναι μια ιδανική πηγή. Αν και τα ασπράδια περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη, οι κρόκοι είναι αυτοί που έχουν χολίνη - ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου .

Οι κρόκοι αυγών είναι «γεμάτοι» με βιταμίνης D, η οποία συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου προεκλαμψίας και χαμηλού βάρους γέννησης.

Τα ωμά αυγά ενέχουν επικίνδυνους κινδύνους για την υγεία μιας εγκύου, επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι είναι καλά μαγειρεμένα. Φροντίστε να αποφεύγετε τρόφιμα που περιλαμβάνουν ωμά αυγά, όπως η μαγιονέζα .

6. Γλυκοπατάτα

Ένα από τα κύρια οφέλη της κατανάλωσης γλυκοπατάτας, εκτός από τη νοστιμιά, είναι ότι συμβάλλει στην πρόληψη των προβλημάτων πέψης. Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και επομένως βοηθούν το σώμα να χωνέψει αποτελεσματικά τις τροφές.

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του δέρματος και των ματιών, αν και αυτή θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Το νόστιμο αυτό λαχανικό περιέχει επίσης βιταμίνες Β6 & C, κάλιο και σίδηρο.

Υγιεινή συνταγή για νήπια - Μπισκοτομπουκιές με γλυκοπατάτα και μπανάνα

7. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου και φυλλικού οξέος. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και πρωτεΐνης.

Όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα, φροντίστε να τρώτε μόνο τη συνιστώμενη ποσότητα και βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε συσκευασμένα αμύγδαλα από το σουπερμάεκτ, καθώς τα ωμά, μη επεξεργασμένα αμύγδαλα μπορεί να έχουν μικρόβια σαλμονέλας.

6 ξηροί καρποί που πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη σύμφωνα με μία ειδικό

Πηγή: us.babymori.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved