Εγκυμοσύνη και γυμναστική στο νερό: 5+1 σημαντικά οφέλη

Το aquagym ή αλλιώς aqua fitness κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστάται και με το παραπάνω!

Εγκυμοσύνη και γυμναστική στο νερό: 5+1 σημαντικά οφέλη
Bigstock

Η άσκηση στο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προσφέρει μόνο χαλάρωση, αλλά αποτελεί μια ιδανική λύση για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της γενικότερης ευεξίας των εγκύων.

Ανακαλύψτε παρακάτω πως το aqua fitness ή άλλιώς η γυμναστική μέσα στο νερό έχει να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην εγκυμοσύνη .

Τι είναι το aquagym

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ΑCOG), η κολύμβηση θεωρείται η ασφαλέστερη μορφή σωματικής δραστηριότητας στην εγκυμοσύνη.

Συγκεκριμένα, το aqua fitness είναι μια μορφή σωματικής δραστηριότητας -κυρίως αερόβιες ασκήσεις- συνήθως σε πισίνα . Καλό θα ήταν, επίσης, να ξεκινήσετε μετά το πρώτο τρίμηνο.

Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για ΑΣΦΑΛΗ διασκέδαση στο νερό

Τα οφέλη του aquagym στην εγκυμοσύνη

1. Μειώνει το στρες

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια αγχωτική περίοδος . Ως εκ τούτου, η τακτική άσκηση στο νερό βοηθά τις μέλλουσες μητέρες να μειώσουν το άγχος. Επιπλέον, το κολύμπι ενισχύει την ανακούφιση από μυϊκές συσπάσεις.

Ταυτόχρονα, η απελευθέρωση ενδορφινών κατά τη διάρκεια της άσκησης στο νερό αυξάνει το αίσθημα ευεξίας. Επιπλέον, η αιώρηση στο υγρό στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των μυϊκών συσπάσεων που συχνά συνοδεύουν την εγκυμοσύνη.

Πώς θα βοηθήσουμε τα νέα κορίτσια να μη νιώθουν ντροπή για την περίοδό τους

2. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η συσσώρευση υγρών είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά στα κάτω άκρα.

Οι κινήσεις στο νερό διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλουν στην πρόληψη του οιδήματος .

3. Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική. Οι ήπιες ασκήσεις βοηθούν στην καύση επιπλέον θερμίδων και στον έλεγχο της αύξησης του βάρους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Health.

Εύκολοι τρόποι να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε - 8 tips

4. Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Η γυμναστική στο νερό συνεπάγεται σημαντική μείωση της επιβάρυνσης της σπονδυλικής στήλης της μητέρας λόγω του βάρους του μωρού.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι διατάσεις στο νερό μπορούν να βελτιώσουν τη στάση και τη θέση της σπονδυλικής στήλης, να ενδυναμώσουν τους μύες της πλάτης, να ανακουφίσουν τους τένοντες και τους συνδέσμους και να προλάβουν ενδεχόμενους πόνους στην περιοχή.

Σημάδια που προειδοποιούν ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει

5. Βοηθά στην προετοιμασία για τον τοκετό

Αυτές οι υδάτινες δραστηριότητες μπορούν να ενισχύσουν το πυελικό έδαφος, γεγονός ευεργετικό για τη διαδικασία του τοκετού .

Μπορούν, ταυτόχρονα, να βελτιώσουν τη συνολική δύναμη και την αντοχή της μητέρας έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις σωματικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, καταλήγοντας σε έναν πιο ήπιο τοκετό.

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση στο νερό είναι εξαιρετικά ωφέλιμη καθώς η πλειονότητα των έγκυων που συμμετείχε δήλωσε πως πόνεσε λιγότερο.

6. Καλυτερεύει την αναπνοή

Το νερό ασκεί φυσική αντίσταση στην κίνηση του θώρακα. Αυτό διεγείρει την ενδυνάμωση των αναπνευστικών μυών και αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ενθαρρύνονται επιπλέον οι ελεγχόμενες εισπνοές και εκπνοές, μια χρήσιμη διαδικασία για τη στιγμή του τοκετού.

Γιατί τα μωρά κινούνται μέσα στη μήτρα σύμφωνα με μελέτη

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν

  1. Η δραστηριότητα αυτή πρέπει να γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο και με ιατρική συμβουλή. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγονται οι ακραίες θερμοκρασίες και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο , εάν η άσκηση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο.
  2. Η ιδανική περίοδος είναι το δεύτερο τρίμηνο. Στη συνέχεια, μπορείτε να το συνεχίσετε σχεδόν μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης . Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.
  3. Οι έγκυοι που έχουν διαγνωστεί με προδρομικός πλακούντα δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε aqua fitnes όπως ούτε και όσες έχουν κάποια καρδιαγγειακή νόσο όπως είναι η πνευμονική υπέρταση .

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved