Στάσεις γιόγκα που πρέπει να αποφύγετε μετά τον τοκετό

6 στάσεις γιόγκα που μπορεί να μην είναι ασφαλείς μετά τον τοκετό.

Στάσεις γιόγκα που πρέπει να αποφύγετε μετά τον τοκετό

Ενώ οι μεταγεννητική γιόγκα μπορεί να είναι εξαιρετική για να χαλαρώσουν οι σφιγμένοι μύες, να απελευθερωθεί η εντάση αλλά και να αποκαταστηθεί η δύναμη του πυελικού εδάφους και των κοιλιακών μυών, μπορεί επίσης να είναι γίνει επικίνδυνη, εάν το σώμα σας δεν έχει ανακάμψει πλήρως από τον τοκετό .

Ειδικότερα, εάν υποβληθήκατε σε καισαρική τομή και ακόμα και αν η/ο γιατρός σας έδωσε το πράσινο φως για να γυμναστείτε, μη βιαστείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη ρουτίνα σας.

Μαμά που γέννησες με καισαρική, σε βλέπω, σε ακούω, σε νιώθω

6 στάσεις γιόγκα που πρέπει να αποφύγετε μετά τον τοκετό

1. Στάση Kόμπρα

Εάν έχετε διάσταση ορθών κοιλιακών μυών ή έχετε υποβληθεί καισαρική τομή.

Παρόλο που η στάση «κόμπρα» μπορεί να σας βοηθήσει να δυναμώσετε τη μέση, το εσωτερικό των μηρών και το πυελικό έδαφος, μπορεί επίσης να «τραβήξει» τη μέση, γεγονός που μπορεί να ασκήσει πίεση στην τομή, να επιδεινώσει τον πόνο και να εμποδίσει τη σωστή επούλωση της ουλής .

2. Βαθιές συστροφές

Οι συστροφές πιέζουν την κοιλιά και τα εσωτερικά όργανα και θα πρέπει να αποφεύγονται μέχρι να επουλωθεί πλήρως η τομή. Ειδικά οι συστροφές του άνω μέρους του σώματος μπορούν να ασκήσουν υπερβολική πίεση στο ήδη ευάλωτο κοιλιακό τοίχωμα και το πυελικό έδαφος.

Πώς η ενδομητρίωση συνδέεται με το χρόνιο πυελικό άλγος;

3. Στάση Μαλασάνα

Η Μαλασάνα ή αλλιώς «στάση γιρλάντα» απαιτεί να ανοίξετε τα πόδια σας και να μπείτε σε μια θέση οκλαδόν, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τα ράμματα.

Έτσι, μέχρι να επουλωθεί πλήρως το σχίσιμό σας, μπορείτε να επιλέξετε μια στάση όπως η Vajrasana, η οποία έχει πολλά οφέλη: ενισχύει τους μυς των μηρών και το πυελικό έδαφος. Απλά θυμηθείτε να σφίξετε τους μυς της λεκάνης σας όταν παίρνετε τη στάση .

4. Στάση Γάτα-αγελάδα

Αυτή η στάση τείνει να προσθέτει στρες στη μέση γραμμή, κάτι που μπορεί, για άλλη μια φορά, να επιδεινώσει το κενό των μυών γύρω από τους κοιλιακούς. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να τροποποιήσετε την κίνηση για να την κάνετε πιο εύκολη: Ξεκινήστε σε μία τετραποδική στάση με τα χέρια κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς σας. Βεβαιωθείτε ότι αντί να κάνετε καμπύλη την πλάτη σας, την κρατάτε ίσια. Εκπνεύστε και προς τον ουρανό. Με την εισπνοή επιστρέψτε στην τετραποδική στάση.

Μετατραυματικό στρες: Ο ρόλος της διατροφής

5. Στάση του τόξου

Όπως κάθε στάση που απαιτεί να τεντώνετε το μπροστινό μέρος του σώματός σας, έτσι και αυτή η στάση μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση τόσο στη χειρουργική τομή όσο και στους αποδυναμωμένους μυς του κορμού.

Περιμένετε, λοιπόν, μέχρι να επουλωθεί πλήρως η τομή από την επέμβαση. Εν τω μεταξύ, αν χρειάζεστε να χαλαρώσετε το σώμα σας και να λυγίσετε τη σπονδυλική σας στήλη, επιλέξτε καθιστές διατάσεις, όπως η στάση του ραβδιού (haturanga dandasana).

6. Σπαγγάτο

Το σπαγγάτο είναι απαγορευτικό καθώς «ανοίγει» το κάτω μέρος του σώματόος και ειδικότερα τους καμπτήρες του ισχίου και τους οπίσθιους μηριαίους. Αντί αυτού, δοκιμάστε καθιστές διατάσεις ποδιών.

Μετά τον τοκετό, είναι φυσικό να ανυπομονείτε να επιστρέψετε στην ρουτίνα γυμναστικής σας, αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με αργά βήματα .

Τα βασικά βήματα για την καθιέρωση μιας ρουτίνας αυτοφροντίδας

Ενώ η γιόγκα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά την γέννα, καλό θα ήταν να αποφύγετε ορισμένες στάσεις, που ενδεχομένως να εμποδίζουν την ανάρρωσή σας ή να προκαλούν δυσφορία

Να θυμάστε, η αποθεραπεία μετά τον τοκετό είναι ένα μοναδικό ταξίδι για κάθε νέα μαμά και είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ευεξία σας.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved