Φτιάξτε κέικ με γεμιστά μπισκότα, λίγο γάλα και baking powder
Δεν χρειάζεται να έχετε βούτυρο, αλεύρι και αυγά για να φτιάξετε κέικ.
Τα σχολεία σε λίγες εβδομάδες αρχίζουν και εσείς θα πρέπει να μπείτε ξανά σε πρόγραμμα μαγειρικής και προετοιμασίας σνακ για το σχολείο. Εμείς βρήκαμε στο διαδίκτυο αυτή την εύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με τρία μόνο υλικά.
Το κέικ μπανάνας (banana bread) που φτιάχνει η Μαίρη Συνατσάκη στην κόρη της
Σοκολατένιο κέικ με 3 υλικά
Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Μόνο 3 υλικά αρκούν για να φτιάξετε αυτό το αφράτο και κέικ σοκολάτας. Αν θέλετε να το κάνετε έξτρα σοκολατένιο θα σας δώσουμε και τη συνταγή για σοκολατένια γκανάζ.
Υλικά:
Για το κέικ:
- 45 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
- 1,5 κουταλιές του γλυκού baking powder
- 380 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Προαιρετικά για τη σοκολατένια γκανάζ:
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100ml κρέμα γάλακτος
Πώς θα το φτιάξετε:
- Αφαιρέστε με ένα μαχαίρι την κρέμα από τα μπισκότα και βάλτε τη σε ένα μπολ (θα τη χρειαστείτε στο τέλος).
- Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και θρυμματίστε καλά.
- Ρίξτε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ μαζί με το baking powder και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το γάλα.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίξτε μέσα την κρέμα που αφαιρέσατε από τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε σε ένα τετράγωνο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και προσθέστε το μείγμα σοκολάτας.
- Ψήστε στους 180C (160C αέρα) για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει το μαχαιράκι που θα βάλετε μέσα στο κέικ, καθαρό.
Πώς θα φτιάξετε τη γκανάζ:
- Βάλτε σε ένα μπολ την κουβερτούρα.
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε τη πάνω από την κουβερτούρα.
- Ανακατέψτε και μόλις λιώσει η σοκολάτα, ρίξτε τη γκανάζ πάνω από το σοκολατένιο κέικ.