Σέλινο στην εγκυμοσύνη: 7 σημαντικά οφέλη

Να θυμάστε να το πλένετε πολύ καλά προτού το καταναλώσετε.

Σέλινο στην εγκυμοσύνη: 7 σημαντικά οφέλη
Bigstock

Το σέλινο είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε σαλάτες και σούπες. Δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ένζυμα και διάφορες βιταμίνες, είναι πολύ θρεπτικό για την υγεία μιας μέλλουσας μαμάς . Επιπλέον, το σέλινο βοηθά στη μείωση των φλεγμονών και ανακουφίζει από τα συμπτώματα διαφόρων ασθενειών.

Μη ξεχνάτε ποτέ να το πλένετε καλά όπως άλλωστε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς στην επιφάνειά τους μπορεί να βρίσκονται παράσιτα και βακτήρια , τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες.

Οφέλη της κατανάλωσης σέλινου στην εγκυμοσύνη

1. Λειτουργεί ως διουρητικό

Το σέλινο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή καλίου και νατρίου που ενισχύουν την ενυδάτωση του σώματος. Το λαχανικό αυτό δρα ως ένα φυσικό διουρητικό αποτρέποντας την κατακράτηση υγρών .

2. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Οι οργανικές χημικές ενώσεις που υπάρχουν στο σέλινο βοηθούν στη μείωση των ορμονών του στρες, διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Έτσι να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών προβλημάτων.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αυγά

3 δροσιστικά και σούπερ γευστικά mocktails για εγκύους

3. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Η κατανάλωση σέλερι βελτιώνει σημαντικά την υγεία της καρδιάς καθώς είναι ένα λαχανικό με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες υποστηρίζοντας τα υγιή επίπεδα χοληστερόλης, καλής πέψης αλλά και των ομαλών κινήσεων του εντέρου.

4. Ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σέλινου βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του πόνου και του πρήξιμου γύρω από τις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο.

5. Βοηθά στην διαχείρηση του βάρους

To σέλινο έχει ελάχιστες θερμίδες , ρυθμίζοντας αποτελεσματικά την αύξηση του σωματικού βάρους στην εγκυμοσύνη.

Έναρξη της έμμηνου ρύσης μετά τη γέννηση του μωρού

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: 5 τροφές πλούσιες σε προβιοτικά

6. Περιέχει βιταμίνη C

Η βιταμίνη C ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο κρυολογήματος καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο της μέλλουσας μαμάς όσο και του μωρού της.

7. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Το σέλινο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή που μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου δεδομένου ότι βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων. Τα αντιοξειδωτικά στο σέλινο προστατεύουν αποτελεσματικά τα κύτταρα και τα όργανα.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved