Φασόλια στην εγκυμοσύνη: 6 οφέλη για την υγεία

Το απλό αυτό όσπριο προσφέρει αρκετά θρεπτικά συστατικά και δεν έχει ονομαστεί άδικα «υπερτροφή της εγκυμοσύνης».

Φασόλια στην εγκυμοσύνη: 6 οφέλη για την υγεία
Bigstock

Οι περισσότερες γυναίκες καταναλώνουν φασόλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά προς το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο. Είναι μια υγιής φυτική πηγή πρωτεΐνης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αμινοξέα, εκτός από άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Πολλά θρεπτικά συστατικά και ενώσεις μπορούν επίσης να προστατεύσουν εσάς και το μωρό σας από διάφορες ασθένειες και προβλήματα υγείας. Είναι καλό να τα εντάξετε στη διατροφή της εγκυμοσύνης σας σε μέτριες ποσότητες. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα φασόλια, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των παρενεργειών τους για τις έγκυες γυναίκες.

Όσπρια: Ποια τα οφέλη τους στη διατροφή της εγκύου;

6 οφέλη από την κατανάλωση φασολιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν είστε έγκυος, βεβαιωθείτε ότι έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας μερικές συσκευασίες με φασόλια, καθώς είναι γεμάτα με πολλά οφέλη για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου.

Τα φασόλια θα μπορούσαν να ονομάζονται και «υπερτροφή της εγκυμοσύνης». Τα φασόλια θα πρέπει να υπάρχει μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και ανοίκουν στην κατηγορία των τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Κατά την εγκυμοσύνης σας θα πρέπει να καταναλώνετε περίπου 70 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, την οποία μπορείτε να λάβετε τρώγοντας ενάμισι φλιτζάνι φασόλια.

Τα φασόλια είναι επίσης καλές πηγές προγεννητικών βιταμινών όπως η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη Β9 (φολικό), η βιταμίνη C και η βιταμίνη Κ. Περιέχουν διάφορα μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο, τα οποία είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση φασολιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυξάνουν την περιεκτικότητα σε σίδηρο: Όταν είστε έγκυος, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο σίδηρο για να δημιουργήσει ερυθρά αιμοσφαίρια του αναπτυσσόμενου μωρού σας.

Περιέχουν αμινοξέα: Τα φασόλια περιέχουν περίπου 8 απαραίτητα αμινοξέα που μπορούν να παρασκευάσουν πρωτεΐνη στο σώμα σας.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Οι ανθοκυανίνες ή τα φυσικά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα φασόλια είναι χρήσιμα για το δέρμα τόσο το δικό σας όσο και του μωρού σας.

Χούμους στην εγκυμοσύνη: Να το καταναλώσετε ή όχι;

Εξαλείφουν τα χολικά οξέα: Η παρουσία διαιτητικών ινών στα φασόλια σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Περιέχουν χαλκό: Η παρουσία χαλκού στα φασόλια βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα σας

Προσφέρουν ενέργεια: Τα φασόλια έχουν άφθονες ποσότητες μαγνησίου.

Μπορώ να καταναλώσω αμαγείρευτα φασόλια στην εγκυμοσύνη;

Αποφύγετε τα μερικώς μαγειρεμένα ή ωμά φασόλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτά μπορεί να περιέχουν επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες όπως η λιστερίωση και η σαλμονέλωση. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν οξείες εντερικές λοιμώξεις (θα μπορούσαν να περιέχουν βακτήρια E. coli).

Ως εκ τούτου, συνιστάται να μαγειρεύετε καλά τα φασόλια πριν τα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Φακές στη διατροφή της εγκύου: Ποια τα οφέλη;

Μπορώ να φάω κονσερβοποιημένα φασόλια ενώ είμαι έγκυος;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν οι μέλλουσες μαμάδες να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα είναι συχνά πλούσια σε νάτριο και περιέχουν πρόσθετα. Μπορεί επίσης να έχουν Δισφαινόλη Α (BPA), μια χημική ένωση που μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο. Επομένως, εάν θέλετε να φάτε κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ελέγξτε τη συσκευασία και επιλέξτε κονσέρβες χωρίς BPA και φυσικά να είναι χαμηλές σε νάτριο.

Ρεβίθια στην εγκυμοσύνη - Η διατροφική αξία και τα οφέλη στην υγεία της εγκύου (vid)

πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved