5 μαθήματα ζωής που θα μάθετε από αυτές τις ταινίες κινουμένων σχεδίων

Έχετε περιέργεια για το τι ιστορίες ζωής αφηγούνται αυτές οι ταινίες κινουμένων σχεδίων;

5 μαθήματα ζωής που θα μάθετε από αυτές τις ταινίες κινουμένων σχεδίων
Bigstock

Oι περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων έχουν να πουν μια σημαντική ιστορία. Συχνά «περνούν» μαθήματα ζωής τόσο στα μικρά παιδιά όσο και στο μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό.

Αυτό γιατί τα στούντιο κινουμένων σχεδίων συχνά φροντίζουν να δημιουργούν μια ιστορία που να μπορεί να συσχετιστεί τόσο με τα παιδιά όσο και με τους ενήλικες. Είτε πρόκειται για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή ακόμη και διαφημίσεις, η καλή αφήγηση είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο.

1. Σρεκ- Εμπιστεύσου στον εαυτό σου

«Μετά από λίγο μαθαίνεις να αγνοείς τα άσχημα σχόλια και απλά να εμπιστεύεσαι αυτό που είσαι»

Μια ταινία απίστευτα ξεκαρδιστική, με χιούμορ για ενήλικες που περνά απαρατήρητο από τα παιδιά. Κάτω από την ανάλαφρη κωμωδία, διάσπαρτα μηνύματα.

Τελικά, έχει να κάνει με την αυτοαγάπη και την αποδοχή. Για μια ταινία κινουμένων σχεδίων που γυρίστηκε το 2001, μπορούμε να πούμε πως ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Ενώ ακούγεται σαν κοινή λογική, το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι κάτι με το οποίο οι περισσότεροι ενήλικες παλεύουν. Ομοίως, και ο Σρεκ παλεύει με αυτό.

Αποκλεισμένος από τους άλλους λόγω της διαφορετικής εμφάνισής του, ο Σρεκ προσποιείται ότι δεν τον ενοχλεί, αλλά τον επηρεάζει βαθιά. Η ταινία «Σρεκ 2» αφορά τη μεταμόρφωσή του σε έναν όμορφο άνδρα σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσει τη γυναίκα του, την πριγκίπισσα Φιόνα.

Ωστόσο, στο τέλος, ο Σρεκ συνειδητοποιεί ότι οι γύρω του τον αγαπούσαν πάντα για τον αυθεντικό του εαυτό και μεγαλώνοντας αποδέχεται αυτό που είναι. Αν ένα πράσινο τερατάκι μπορεί να το κάνει, μπορεί όποιος θέλει

2. Coco - Η οικογένεια ζει στις αναμνήσεις σου

«Να με θυμάσαι, αν και πρέπει να σε αποχαιρετήσω. Να με θυμάσαι, μην αφήσεις να σε κάνει να κλάψεις»

Στο Μεξικό κατά την Ημέρας των Νεκρών, το Coco είναι κάθε άλλο παρά άψυχο. Το Coco είναι μια όμορφη ιστορία για την οικογένεια.

Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων ακολουθεί τον μικρό Μιγκέλ, έναν επίδοξο μουσικό που καταλήγει στη Χώρα των Προγόνων μετά από μια σειρά ατυχιών. Πέφτει πάνω στον Έκτορα, ένα μυστηριώδες φάντασμα με το οποίο γίνεται φίλος . Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, αποκαλύπτεται ένα μυστήριο δεκαετιών καθώς και ένα ειλικρινές μάθημα για την αγάπη και τη μνήμη.

Το Coco δείχνει ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Διατηρώντας τις αναμνήσεις των αγαπημένων προσώπων ζωντανές, παραμένουν μαζί μας ακόμα και όταν θα έχουν φύγει προ πολλού. Αν έχετε χάσει ποτέ κάποιον, θα βρείτε παρηγοριά σε αυτή την ταινία.

3. Το κινούμενο κάστρο - Βγείτε από τη ζώνη άνεσης

«Λένε ότι η καλύτερη φλόγα καίει πιο έντονα όταν οι συνθήκες είναι στις χειρότερες»

Το Κινούμενο Κάστρο (Howl's Moving Castle) με τα γραφικά καρέ και τα παστέλ χρώματα μοιάζει με παραμύθι κινουμένων σχεδίων.

Η ηρωίδα μας, η Σόφη, ξεκινά ως ένα δειλό κορίτσι που παραιτείται από το να δουλεύει στο κατάστημα του πατέρα της, παρόλο που αυτό δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλει. Αφού καταραστεί από μια μάγισσα, η Σόφι ξεκινά μια αναζήτηση για να σπάσει την κατάρα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις και προσαρμόζεται σε αυτές. Καθώς ξεπερνά τα εμπόδια, εξελίσσεται σε μια δυναμική ηρωίδα.

Αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή αν η Σόφη είχε παραμείνει στην πρώτη της δουλειά .

Το Κινούμενο Κάστρο μας δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαζόμαστε, αν αυτό δεν μας γεμίζει.

4. Ο Ρατατούης- Κανένα όνειρο δεν είναι αρκετά τρελό

«Ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει, αλλά μόνο οι ατρόμητοι μπορούν να γίνουν σπουδαίοι»

Ο Ρατατούης έχει να κάνει με την επίτευξη του ακατόρθωτου. Η ταινία ακολουθεί τον Ρέμι, έναν αρουραίο που ονειρεύεται να γίνει σεφ. Ακούγεται σαν μια τρελή ιδέα!

Αυτό που είναι το πιο αξιοθαύμαστο είναι η επιμονή και η αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους του. Παρόλο που συχνά τον χλεύαζαν, δεν πτοήθηκε ποτέ. Μόλις ο Ρέμι έβαλε στο μυαλό του να μαγειρέψει ως σεφ, απλά λέρωσε τα χέρια του (μεταφορικά, άλλωστε είναι σεφ) και δούλεψε.

Παρά το μικροσκοπικό του σώμα, είχε ένα αδάμαστο πνεύμα. Δεν έχει σημασία αν δεν είστε φαν της μαγειρικής, ο καθένας θα νιώσει έμπνευση από την δύναμη θέλησης του μικρού Ρέμι.

5. Τα μυαλά που κουβαλάς - Αγκαλιάστε τα συναισθήματά σας

Συχνά διδασκόμαστε ότι η ευτυχία είναι το καλύτερο συναίσθημα. Όταν σκεφτόμαστε μια τέλεια ζωή, πιθανότατα σκεφτόμαστε μια ζωή που είναι γεμάτη με ατελείωτες χαρούμενες στιγμές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ταινία διαφωνεί.

Στο μυαλό της 11χρονης Ράιλι παρουσιάζονται τα πέντε βασικά της συναισθήματα. Είναι η χαρά, η λύπη, ο θυμός, ο φόβος και η αηδία προσωποποιημένα. Η αρχηγός της ομάδας, η Χαρά έχει περάσει όλη της τη ζωή προστατεύοντας τη Ράιλι από τη Λύπη, διασφαλίζοντας ότιθα παραμείνει ένα χαρούμενο παιδί.

Ωστόσο, η Λύπη γίνεται πιο ανεξέλεγκτη καθώς η εφηβεία χτυπάει την Ράιλι. Μετά από πολλές ανατροπές, η Χαρά συνειδητοποιεί τελικά ότι η Λύπη είναι απαραίτητη για την ευημερία του μικρού κοριτσιού. «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» μας δείχνουν γιατί πρέπει να αγκαλιάζουμε όλα τα συναισθήματα αντί να τα αποφεύγουμε.

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να παρακολουθήσετε αυτές τις ταινίες παρέα τα παιδιά σας, καλή θέαση!

Πηγή: thechillmom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved