Δουλειές του σπιτιού: Το «σύστημα» που σκέφτηκε αυτή η μαμά είναι ιδιοφυές και δικαίως έγινε viral

Bigstock

Tο «chore system» αυτής της μαμάς έγινε viral στο TikTok για την απλότητα και την εξυπνάδα του.

Το να ζητάς από τα παιδιά να κάνουν δουλειές μοιάζει με ισόβια διελκυστίνδα και οι περισσότεροι γονείς το γνωρίζουν καλά. Ωστόσο, μια μαμά εφυήρε ένα «σύστημα» και το ονόμασε «chore system». Χάρη σ'αυτό καταφέρνει και μοιράζει στα έξι της παιδιά τις δουλειές του σπιτιού.

Το «chore system» έγινε viral στο TikTok γιατί είναι έξυπνο και απλό.

«Κάθε χρόνο, μία ημέρα πριν από την έναρξη του σχολείου, ανακοινώνουμε δύο δουλειές για τις οποίες ο καθένας μας θα είναι υπεύθυνος για όλη τη χρονιά », εξηγεί η μαμά Sharon (@ahron.a.life) και προσθέτει πως η οικογένειά της «λειτουργεί» βάση αυτού του προγράμματος εδώ και πέντε χρόνια και τα αποτελέσματα είναι περίφημα.

https://www.tiktok.com/@sharon.a.life/video/7407509375440456991

Στο βίντεο, η Sharon, ντυμένη με καλά ρούχα, κάθεται στην κεφαλή της τραπεζαρίας, καθαρίζει το λαιμό της και ανακοινώνει: «Παρακαλώ καθίστε».

Αρχίζει να ανακοινώνει τις δουλειές, ξεκινώντας με τον μπαμπά ; «Ο μπαμπάς θα είναι και φέτος υπεύθυνος για το μπάνιο του επάνω ορόφου».

Στη συνέχεια, ανακοινώνει τη δική της: «Η μαμά φέτος αναλαμβάνει να καθαρίζει και να συμμαζεύει το play room»

Στη συνέχεια, έρχεται η ώρα για τα παιδιά, των οποίων τις δουλειές διαβάζει από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

«Ξεκινάμε με εσένα (είναι 14 χρονών)», λέει η μαμά Sharon. «Μία καινούργια δουλειά είναι να καθαρίζεις τη βεράντα. Πιο συγκεκριμένα, όταν χιονίζει, πρέπει να φτυαρίσεις το μπαλκόνι και τον διάδρομο δημιουργώντας ένα μονοπάτι μέχρι το δρόμο. Α, έχεις και το σαλόνι».

Στην δωδεκάχρονη κόρη της λέει χαρακτηριστικά: «Φέτος μπαίνεις στην έβδομη τάξη. Για τους επόμενους έξι μήνες, θα κατεβάζεις τα σκουπίδια από τα δωμάτια και την τουαλέτα στον κάτω όροφο».

Viral tik tok βίντεο: Πώς να μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει το δωμάτιό του

Επόμενος είναι ο εντεκάχρονος γιος της: «Φέτος θα πας έκτη δημοτικού και είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι. Θα αναλάβεις το πλυντήριο πιάτων και το σκούπισμα του χολ».

Στη συνέχεια, η μαμά Sharon αναθέτει ταυτόχρονα δουλειές στην εννιάχρονη αλλά και στην οκτάχρονη κόρη της.

«Η πρώτη δουλειά του σπιτιού που θα αναλάβεις είναι να ξεσκονίζεις την τηλεόραση και το τραπεζάκι του σαλονιού, ενώ εσύ θα στρώνεις το τραπέζι όταν τρώμε μεσημεριανό και βραδινό. Θα γίνεις ο βοηθός μου. Θα είναι καταπληκτικό».

Τέλος, ο μικρότερος της γιος ο οποίος θα πάει για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο θα βοηθά τη μαμά του όποτε το έχει ανάγκη. Στα σχόλια, οι γονείς επαίνεσαν το «chore system» της μαμάς Sharon.

Viral Tik Tok βίντεο: Είναι μόλις 10 μηνών και κάνει άψογα δουλειές του σπιτιού

«Γιατί το παρακολουθούσα αυτό σαν να περίμενα να μου αναθέσεις και εμένα μια δουλειά του σπιτιού;» έγραψε κάποιος. Η Sharon απάντησε: «Χαχαχα. Έχω μερικές ακόμα να μοιράσω».

Μία μαμά σχολίασε: «Αυτή είναι πραγματικά υπέροχη ιδέα . Δεν χρειάζεται να ρωτάς ποιανού σειρά είναι να πετάξει τα σκουπίδια ».

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved