Στους πόσους βαθμούς Κελσίου δεν πρέπει να βγαίνετε έξω με το μωρό σας

Η προστασία παιδιών και βρεφών από τον καύσωνα είναι απαραίτητη για την υγεία τους.

Στους πόσους βαθμούς Κελσίου δεν πρέπει να βγαίνετε έξω με το μωρό σας
Bigstock

Είτε πλησιάζουν οι διακοπές σας και περιμένετε πώς και πώς να πάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου ή απλώς το Σαββατοκύριακο θα πάτε στη θάλασσα με το παιδί σας, μη ξεχνάτε πως όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει πρέπει να είστε πιο προσεκτικές.

Το CDC προειδοποιεί ότι τα βρέφη και παιδιά είναι πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη από ό,τι οι ενήλικες. Επιπλέον, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστά στους γονείς να αποφεύγουν να βγάζουν τα μωρά έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα αν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 32ºC.

Η παραμονή έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και να θυμάστε ότι τα μωρά δεν μπορούν να ιδρώσουν για να δροσιστούν ή να σας πουν ότι ζεσταίνονται πολύ ή ότι δεν αισθάνονται καλά.

Ο καύσωνας και η άνοδος της θερμοκρασίας δεν χρειάζεται να σημαίνει το τέλος όλων της καλοκαιρινής οικογενειακής διασκέδασης , αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά μέτρα που πρέπει λάβετε, προκειμένου να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον καύσωνα.

1. Προγραμματίστε το παιχνίδι

Το CDC συνιστά να περιορίσετε τις υπαίθριες δραστηριότητες τις πιο δροσερές ώρες, όπως είναι οι πολύ πρωινές και οι βραδινές ώρες. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρική προτείνει μεταξύ 10 π.μ. έως 4 μ.μ. να προτιμήσετε παιχνίδια σε εσωτερικούς χώρους.

3 τρόποι για να σταματήσει ένα παιδί να λέει ψέματα

Έχει ζέστη; 6 τρόποι να κρατήσετε τα παιδιά δροσερά με φυσικό τρόπο όταν κοιμούνται

Σημάδια θερμικής εξάντλησης στα παιδιά

  • Κράμπες
  • Αυξημένη δίψα
  • Ναυτία και εμετός
  • Ευερεθιστότητα
  • Πονοκέφαλος
  • Αυξημένη εφίδρωση
  • Αδυναμία και υπερβολική κόπωση
  • Λιποθυμία
  • Δροσερό ή υγρό δέρμα
  • Αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το βρεφικό δωμάτιο το καλοκαίρι;

2. Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος

Όταν βγαίνετε έξω, φροντίστε πάντα να απλώνετε αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα τόσο σε εσάς όσο και στο μικρό σας.

Χρησιμοποιήστε SPF 30 ή 50 (μαζί με καπέλο και γυαλιά ηλίου) 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο για παιδιά άνω των 6 μηνών. Ενώ είστε στην παραλία, επιλέξτε ένα σκιερό μέρος και ανανεώνετε το αντηλιακό ανά 2 ώρες.

Παιδικά σωσίβια: Ποιο είναι το πιο ασφαλές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

moro-kai-zesti-1.jpg

Πώς θα αποτρέψετε τα τσιμπήματα από κουνούπια στα παιδιά φέτος το καλοκαίρι

3. Πίνετε πολύ νερό

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν χρειάζονται νερό, αλλά στα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να υπενθυμίζετε να πίνουν άφθονο τις ημέρες που έχει καύσωνα.

Εάν ταίζετε το μωρό σας με μπιμπερό μπορεί να χρειαστεί να το ταίσετε πιο συχνά από ό,τι συνήθως. Εάν θηλάζετε , το μικρό σας μπορεί να πιει περισσότερο γάλα από το συνηθισμένο. Αυτό σημαίνει ότι και η μαμά θα πρέπει να φροντίσει να είναι καλά ενυδατωμένη.

Κοριτσίστικα χτενίσματα που μπορούν μέχρι και οι μπαμπάδες να φτιάξουν

4. Επιλέξτε κατάλληλα ρούχα

Ντύστε το παιδί σας με ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και βοηθούν στη διατήρηση της δροσιάς. Χρησιμοποιήστε καπέλα με φαρδύ γείσο για να προστατεύσετε το πρόσωπο και τον αυχένα από τον ήλιο .

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved