5 τρόποι με τους οποίους η εγκυμοσύνη ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας

Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση!

5 τρόποι με τους οποίους η εγκυμοσύνη ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας
Bigstock

Αν είστε έγκυος, πιθανότατα «πλέετε» σε μια μια θάλασσα πληροφοριών, αντιμετωπίζοντας μια επίθεση από «σωστές απόψεις» που σας λένε πώς να φάτε, πώς να κοιμηθείτε, να φιληθείτε, να ταξιδέψετε, να γυμναστείτε, ακόμα και πώς να ενυδατωθείτε. Οι συμβουλές προέρχονται από βιβλία, το διαδίκτυο και το στόμα άλλων μαμάδων ή συγγενών και φίλων.

Κάθε συμβουλή, υπόδειξη ή εντολή που προκαλεί φόβο, είτε ζητείται είτε δεν ζητείται, τροφοδοτείται από μια κοινή πρόθεση - να γίνει το καλύτερο, το ιδανικότερο, το πιο τέλειο ενδομήτριο περιβάλλον για το αναπτυσσόμενο έμβρυο μέσα σας, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό, εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεται για να γίνει ένας ακμαίος ενήλικας άνθρωπος. Χωρίς πίεση έτσι;

Είναι εύκολο να δει κανείς την εγκυμοσύνη ως ένα μέσο για ένα σκοπό. Ο «σκοπός» σε αυτή την περίπτωση είναι ένα αξιολάτρευτο μωρό.

Βιώνοντας, όμως, την εγκυμοσύνη από μέσα, πρέπει να κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας κατά τη διάρκεια αυτών των πολύτιμων εννέα μηνών για να διασφαλίσετε ότι το μικρό σας θα είναι υγιές. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είτε πρέπει να αυξήσετε την ένταση της πρόσληψης φυλλικού οξέος είτε να τιθασεύσετε την τάση σας για κίτρινα τυριά.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια γέφυρα προς το να γίνετε μητέρα (ή ξανά μητέρα), αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να βάλετε μια γερά θεμέλια στην αυτοπεποίθησή σας.

Βρίσκεστε στο μεταίχμιο του να αφήσετε μια εκδοχή του εαυτού σας και να μεταμορφωθείτε στην άγνωστη πραγματικότητα μιας άλλης. Πρόκειται για κατορθώματα τεράστιου βεληνεκούς, που όμως ως επί το πλείστων χάνεται στην καθημερινότητα.

1. Ενισχύστε την ψυχική σας ηρεμία

Σε μια κοινωνία που πριμοδοτεί την πίεση, την προσπάθεια και την επίτευξη, η επιλογή να κάνετε λιγότερα μπορεί να μοιάζει με ριζοσπαστική πράξη και μάλιστα με πρόκληση. Αν, όπως οι περισσότερες από εμάς, το να είστε απασχολημένες είναι η βασική σας γραμμή, ξεκινήστε με μικρές τελετουργίες χαλάρωσης . Δεν χρειάζεται να διαλογίζεστε για ώρες για να βιώσετε τα οφέλη της ακινησίας.

Οι μικρές στιγμές ηρεμίας που υφαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι εξίσου πολύτιμες. Εξασκηθείτε στην παύση ανάμεσα στις «μεταβάσεις» της ημέρας σας. Πάρτε τρεις πλήρεις αναπνοές πριν βγείτε από το αυτοκίνητο, πριν και μετά το ντους, όταν πέφτετε στο κρεβάτι το βράδυ και όταν ξυπνάτε το πρωί .

Η σύνδεση με το μωρό σας θα σας βοηθήσει επίσης να επιβραδύνετε. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην κοιλιά σας και παρατηρήστε πώς αισθάνεστε. Μήπως η καρδιά σας συστέλλεται και διαστέλλεται; Το μυαλό σας αρχίζει να ηρεμεί; Ό,τι κι αν αισθάνεστε είναι το σωστό. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

2. Αναγνωρίστε τη προσπάθειά σας

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γεμίσει με θαυμασμό και περιέργεια για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της ζωής σας. Η απλή αναγνώριση ότι κάτι πολύ σημαντικό και μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα προοπτική για την εγκυμοσύνη σας, επαναπροσδιορίζοντάς την από μια απλή πράξη αναπαραγωγής σε ένα βαθύ γεγονός που θα αλλάξει την πορεία της ζωής σας.

3. Γιορτάστε το σώμα σας

Για ορισμένες γυναίκες, η εγκυμοσύνη τις εκτοξεύει κατευθείαν στη χώρα της θεάς, όπου λάμπουν και ακτινοβολούν σε κάθε τρίμηνο . Για άλλες, είναι δυσάρεστη στο έπακρο και εντελώς επώδυνη, γεμάτη καούρες και ναυτίες και ακράτεια.

Όπου κι αν ανήκετε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το σώμα σας λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα, συμμετέχοντας σε μια απίστευτα πολύπλοκη βιολογική διαδικασία με τόσα πολλά να συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Χτίζετε οστά και όργανα, για όνομα του Θεού! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τιμήσετε τις υπέροχες δημιουργικές δυνάμεις του σώματός σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει το πόσο δυνατός, ικανός και ισχυρός είναι και μετά πάρτε έναν υπέροχο υπνάκο χωρίς ενοχές. Και οι θεές χρειάζονται ξεκούραση.

4. Αξιοποιήστε τη διαίσθησή σας

Η αγάπη και η προστασία που ήδη νιώθετε για το μωρό σας είναι μια πύλη για να οξύνετε τη διαίσθησή σας, την εσωτερική αίσθηση της γνώσης που μας καθοδηγεί σε όλη μας τη ζωή.

Αρχίστε να αξιοποιείτε αυτό το συναίσθημα και θα καθοδηγήστε πιο εύκολα στις επιλογές που θα αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της γέννας και σε όλη τη διάρκεια της μητρότητας.

Αρχίστε να παρατηρείτε πότε κάτι σας φαίνεται σωστό ή λάθος και στη συνέχεια να επιλέξτε.

pregnancy, rest, people and expectation concept - close up of happy smiling pregnant woman lying i

5. Κάντε «χώρο» για κάτι νέο

Το ταξίδι της μητρότητας αναπόφευκτα θα αναδείξει πτυχές του εαυτού σας που δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε πιο συμπονετική ή υπομονετική.

Εξασκηθείτε στο να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώθει όποια συναισθήματα προκύπτουν σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον επερχόμενο τοκετό και το νέο κεφάλαιο της ζωής σας που θα είναι εδώ πριν το καταλάβετε.

Ο φόβος, ο ενθουσιασμός, η ανησυχία , η χαρά, ακόμη και το μούδιασμα είναι όλα ευπρόσδεκτα.

Επιτρέποντας στον εαυτό σας να αισθάνεται όπως θέλει, κάνετε χώρο για κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είστε - και αυτό που είστε είναι καταπληκτικό.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved