Πασχαλινά αυγά με κρέμα φράουλας: Μια πεντανόστιμη και υγιεινή λιχουδιά
Η ανανεωμένη εκδοχή των σοκολατένιων αυγών με εκλεκτή γεύση κρέμας φράουλας.
Δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε υγιεινές λιχουδιές με σοκολάτα την περίοδο του Πάσχα αλλά αυτή η λιχουδιά με την λαχταριστή γέμιση φράουλας θα ενθουσιάσει τους γευστικούς κάλυκες μικρών και μεγάλων!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόσκονη
- 250 γρ. φράουλες
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προσθέστε το βούτυρο καρύδας και την αμυγδαλόσκονη σε ένα μπλέντερ έχοντας πρώτα αφαιρέσει τυχόν λάδι που μπορεί να βρίσκεται πάνω από το βούτυρο καρύδας.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να αναμειχθούν
- Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις φράουλες και στην συνέχεια κόψτε καθεμία στην μέση
- Προσθέστε τις φράουλες, το μέλι , τη βανίλια και το αλάτι, στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα, μέχρι να σφίξει
- Όταν το μείγμα είναι πια σταθερό, με την βοήθεια ενός κουταλιού προσπαθήστε να πετύχετε το σχήμα του επιθυμητού αυγού
- Τοποθετήστε τα αυγά που φτιάχνετε σ’ ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα
- Μεταφέρετέ τα στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν καλά (ποικίλει ο χρόνος ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι)
- Όταν βεβαιωθείτε ότι τα αυγά έχουν σκληρύνει, είναι έτοιμα να περαστούν με σοκολάτα
- Λιώστε την κουβερτούρα σε ένα μπεν- μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια με μία σπάτουλα για να μην σας κολλήσει
- Αφήστε τη λιωμένη κουβερτούρα για λίγο να κρυώσει
- Χρησιμοποιήστε δύο πιρούνια για να βουτήξετε τα αυγά στη σοκολάτα (ένα κάθε φορά) και προσπαθήστε να μην στάξει περίσσεια σοκολάτα
- Τοποθετήστε τα στο ίδιο ταψί με την λαδόκολλα και βάλτε τα πίσω στην κατάψυξη για 30 με 40 λεπτά
- Σερβίρετε κατευθείαν από την κατάψυξη ή φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο
Πηγή: susanjoyfultable.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved