7 φαγητά που θα φτιάξετε σήμερα για όλη την εβδομάδα - κάνοντάς τη πιο εύκολη

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Τι να μαγειρέψω σήμερα;

Αν σας περιμένει μια απαιτητική εβδομάδα δεν έχετε παρά να αφιερώσετε λίγο χρόνο σήμερα, προετοιμάζοντας τα γεύματα της εβδομάδας ώστε να γίνει λίγο πιο εύκολη για όλη την οικογένεια.

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Καθημερινά φαγητά - Καθημερινές συνταγές

Μαγειρέψτε τα γεύματα που σας προτείνουμε και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο ή την κατάψυξη, έτσι κάθε μέρα θα έχετε έτοιμο φαγητό και λίγη προετοιμασία όπως για παράδειγμα να ετοιμάσετε μια σαλάτα ή να ψήσετε μερικές πατάτες στον φούρνο.

Κοκκινιστό

Αγοράστε το αγαπημένο σας κρέας - χοιρινό, μοσχάρι, κατσικάκι- ό,τι αρέσει περισσότερα στην οικογένειά σας και μαγειρέψτε το κοκκινιστό. Ένα κοκκινιστό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να συνοδευτεί με πατατούλες τηγανητές, ρύζι ή και μακαρόνια. Η επιλογή δική σας. Αν έχετε το κοκκινιστό έτοιμο μέσα σε χρόνο dt θα ετοιμάσετε και το συνοδευτικό του.

Μοσχαράκι κοκκινιστό σε 15 λεπτά

Παστίτσιο

Το παστίτσιο είναι ακόμη ένα φαγητό που μπορείτε να το ετοιμάσετε και φυσικά να το φάτε είτε από την κατάψυξη, είτε από το ψυγείο, απλά ζεσταίνοντάς το.

Παραδοσιακό παστίτσιο - Η μαμαδίστικη συνταγή

Σνίτσελ

Πανάρετε τα σνίτσελ σας και βάλτε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα τα έχετε έτοιμα όταν θα χρειαστεί να τα βάλετε στον φούρνο ή το air fryer. Αντί για σνίτσελ μπορείτε να ετοιμάσετε επίσης κοτομπουκιές.

3 συνταγές για κοτομπουκιές που μπορείτε να βάλετε στο lunch box του παιδιού σας

Συνταγή: Φτιάξτε ένα σωστό κλασσικό αυστριακό σνίτσελ

Μπιφτέκια

Αν είναι έτοιμα και ζυμωμένα τα μπιφτέκια σας (χοιρινά, μοσχαρίσια ή κοτόπουλο) στην κατάψυξη, όπως και με τα σνίτσελ, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατάψυξη και να τα βάλετε στον φούρνο με μερικές πατάτες. Μέχρι να κάνετε ένα μπάνιο ή μέχρι να διαβάσετε τα παιδιά, το φαγάκι σας θα είναι έτοιμο.

Τα μπιφτέκια της μαμάς - Ζουμερά και τόσο νόστιμα

Φασολάκια

Ετοιμάστε ένα νόστιμο λαδερό και αποθηκεύστε το στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Έτσι μέσα στην εβδομάδα θα έχετε έτοιμο ένα λαδερό που θα σας λύσει τα χέρια για μια μέρα.

Φασολάκια - Το μαμαδίστικο καλοκαιρινό φαγητό (+τα μυστικά για να το φτιάξετε)

Ρεβύθια και φακές

Αντί για την κλασική τους εκδοχή, ρεβίθια ή φακές σούπα, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα όσπρια και να τα αποθηκεύσετε σουρωμένα στο ψυγείο σας. Έτσι θα έχετε έτοιμα όσπρια για να φτιάξετε μια νόστιμη και λαχταριστή σαλάτα με άλλα υλικά όπως φέτα, τοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, αβοκάντο κ.α.

Χορταστική σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρεβίθια και σάλτσα από φιστικοβούτυρο

Σαλάτα με φακές και αυγά - Ιδανική επιλογή για αποτοξίνωση

Κρέπες αλμυρές στον φούρνο

Φτιάξτε τις κρέπες σας και γεμίστε τις με γαλοπούλα, τυρί και στικς πιπεριας. Βάλτε τις σε ένα τάπερ και κατευθείαν στην κατάψυξη. Μισή ώρα πριν καθίσετε στο τραπέζι, βγάλτε τις, βάλτε τις σε ένα ταψί, περιχύστε από πάνω λίγη κόκκινη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Ψήστε στον φούρνο και σε μισή ωρίτσα θα έχετε έτοιμο τις πιο νόστιμες αλμυρές κρέπες.

Συνταγή για ζύμη κρέπας σαν αυτή που παραγγέλνεις

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved