Ιδέες για υγιεινά και νόστιμα σνακ αντί για φρούτα

Αν τα παιδιά σας δεν αγαπούν τα φρούτα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Εδώ θα βρείτε έξι υγιεινές και γευστικές εναλλακτικές επιλογές για σνακ.

Ιδέες για υγιεινά και νόστιμα σνακ αντί για φρούτα
Bigstock

Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ, ωστόσο δεν είναι πάντα η αγαπημένη επιλογή των παιδιών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές άλλες υγιεινές και γευστικές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια που χρειάζονται. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις όπου μπορείτε να δοκιμάσετε:

1. Γιαούρτι με μέλι και δημητριακά

Το γιαούρτι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για γλυκύτητα και να το συνδυάσετε με ολικής άλεσης δημητριακά για έξτρα τραγανότητα και φυτικές ίνες. Είναι ένα σνακ που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία.

Κάνει ή όχι να δίνετε στα παιδιά σας καφέ (ή ενεργειακά ποτά με καφεΐνη);

parfe-giaourti-priwno.jpg

2. Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς

Οι σπιτικές μπάρες δημητριακών είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ. Μπορείτε να τις φτιάξετε με βρώμη, ξηρούς καρπούς, και λίγο μέλι ή φυστικοβούτυρο για να δώσετε μια γλυκιά νότα. Αυτές οι μπάρες είναι γεμάτες φυτικές ίνες, υγιή λίπη και πρωτεΐνη, προσφέροντας ενέργεια και κορεσμό στα παιδιά.

Εμπνευστείτε από αυτή τη συνταγή για μπάρες βρώμης με ξηρούς καρπούς χωρίς ψήσιμο . Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση εδώ.

Υγιεινές συνταγές με μπανάνα που το παιδί σας θα λατρέψει

mpares-vromis.jpg

3. Στικς Λαχανικών με χούμους

Αντί για φρούτα, μπορείτε να προσφέρετε στα μικρά σας στικς λαχανικών όπως καρότα, αγγούρια ή πιπεριές με χούμους. Το χούμους είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, και τα λαχανικά παρέχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι ένα τραγανό και θρεπτικό σνακ που θα αρέσει στα παιδιά.

Χούμους: 5 σημαντικά οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

xoumous-me-laxanika.jpg

4. Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο

Οι ρυζογκοφρέτες είναι μια ελαφριά και χαμηλή σε θερμίδες βάση για να προσθέσετε φυστικοβούτυρο ή άλλο άλειμμα από ξηρούς καρπούς. Αυτή η συνταγή παρέχει πρωτεΐνες και υγιή λίπη, ενώ ταυτόχρονα έχει ελάχιστη ζάχαρη. Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια στρώση από φέτες μπανάνας ή σταφίδες.

Yγιεινή μους σοκολάτας με γιαούρτι για τα παιδιά σας

5. Avocado toast

Τα σάντουιτς μπορούν να είναι ένα γευστικό σνακ, ειδικά αν περιέχουν υλικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε να φτιάξετε μικρά σάντουιτς με αβοκάντο και τυρί, χρησιμοποιώντας ψωμί ολικής άλεσης. Το αβοκάντο είναι γεμάτο με υγιή λίπη και βιταμίνες, ενώ το τυρί προσφέρει πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Διαβάστε πώς να το φτιάξετε εδώ

3 συνταγές για να κάνετε το νήπιο παιδί σας να φάει φρούτα

avocado-toast-proino.jpg

6. Σπιτικά μπισκότα με βρώμη

Αν θέλετε να προσφέρετε κάτι γλυκό, τα σπιτικά μπισκότα με βρώμη είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες , ξηρούς καρπούς ή ακόμα και κομμάτια μαύρης σοκολάτας για επιπλέον γεύση. Τα μπισκότα βρώμης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορούν να είναι μια υγιεινή γλυκιά απόλαυση .

Διαβάστε τη συνταγή εδώ

Spring rolls φρούτων - Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Αυτές οι επιλογές σνακ είναι νόστιμες, θρεπτικές και ελκυστικές για τα παιδιά, δίνοντάς τους την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να συνεχίσουν τη μέρα τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved