Σφιολιάτα με μπανάνα και σοκολάτα: Η τέλεια συνταγή για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες

Μέσα σε 10 λεπτά αυτό το λαχταριστό σνακ είναι έτοιμο για τον φούρνο. 

Σφιολιάτα με μπανάνα και σοκολάτα: Η τέλεια συνταγή για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες
Bigstock

Η μπανάνα πέρα από ένα θρεπτικό φρούτο είναι κι ένα γευστικό επιδόρπιο.
Υπάρχουν δεκάδες συνταγές με μπανάνα και μία από αυτές είναι με σφολιάτα και σοκολάτα.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό (και νόστιμο) από τον χρόνο που θα αφιερώσετε για να το φτιάξετε.

Λαχταριστό κέικ μπανάνα με γέμιση cheesecake

mpananes-mavrizoun.jpg

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 114 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, λιωμένη
  • παγωτό βανίλια, προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250°C.
  • Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.
  • Προσθέστε τις μπανάνες, ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν και στη συνέχεια απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ξεδιπλώστε τη σφολιάτα και κόψτε την σε 4 ορθογώνια κομμάτια.
  • Τοποθετήστε τη μισή μπανάνα στο κέντρο κάθε κομματιού και ενώστε τις δύο απέναντι γωνίες πάνω από τη μπανάνα και πιέστε με το δάχτυλό σας.
  • Τοποθετήστε τη σφολιάτα με τη μπανάνα στο ταψί που έχετε στρώσει αντικολλλητικό ταψί και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσει η σφολιάτα και περιχύστε με σοκολάτα. Συνοδεύστε αυτό το απολαυστικό σνακ με παγωτό (φυσικά μπορείτε να το φάτε και σκέτο).
mpanana.jpg

Πασχαλινή συνταγή: Κουνελάκια με σφολιάτα και πραλίνα

Παραλλαγές της σφολιάτας με μπανάνα και σοκολάτα

  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τη σφολιάτα με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, πεκάν και φουντούκια.
  • Αντί να περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένη σάλτσα καραμέλας ή σάλτσα καραμέλας βουτύρου.
  • Εναλλακτικά, πασπαλίστε με ένα μείγμα κανέλας-ζάχαρης ή με λίγο θαλασσινό αλάτι (αν δεν έχετε δοκιμάσει θαλασσινό αλάτι με άλλο επιδόρπιο, θα ενθουσιαστείτε).

πηγή συνταγής: tasteofhome.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved