Το πιο νόστιμο back to school κέικ λεμονιού
Μια συνταγή για να γιορτάσετε την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η εποχή back to school έφτασε και μαζί έφτασαν και τα κέικ μαζί με τα κεκάκια. Τα σπίτια θα γεμίσουν με μυρωδάτα κέικ που τα παιδιά θα απολαύσουν είτε ως πρωινό, είτε ως κολατσιό στο σχολείο.
Τι καλύτερο από το να τρώνε τα βλαστάρια μας το σπιτικό κέικ της μανούλας;
Παρακάτω θα δείτε την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το και εσείς.
Vegan κέικ λεμονιού με πέντε υλικά
Υλικά:
- 3 αυγά (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε τη δόση ανάλογα το πόσο γλυκό θέλετε το κέικ σας)
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
σιρόπι για την επάλειψη:
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
για το γλάσο:
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
- Βάλτε σε ένα μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά μέχρι να αφρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Τουλάχιστον 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και ανακατέψτε.
- Τέλος προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45-50 λεπτά.
Μην βγάλετε το κέικ αν δεν βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε καλά. - Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το και όσο είναι ζεστό αλείψτε το με το σιρόπι που θα φτιάξετε με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Αφού κρυώσει, αφαιρέστε τη φόρμα, ετοιμάστε το γλάσο και απλώστε το επάνω. Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού ή ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved